27 Nisan muhtırasının perde arkası... Çiçek'ten çarpıcı açıklama: 14 saat Büyükanıt'a ulaşamadık

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
27 Nisan muhtırasının perde arkası... Çiçek'ten çarpıcı açıklama: 14 saat Büyükanıt'a ulaşamadık
Tarihe e-muhtıra olarak geçen 27 Nisan bildirisi 14. yılına girerken dönemin Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek gündem olacak açıklamalarda bulundu. 27 Nisan gecesi 14 saat dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a ulaşamadıklarını belirten Çiçek, "Ne Biz ulaşabildik ne Sayın Başbakan ulaşabildi. Şu garabeti görüyor musunuz? 14 saatte bir ülkenin bir başından bir başına düşman girer çıkar. Zaten savaşlar bile 1-2 saat içinde bitiyor. Bir ülkenin siyasi sorumluluğunu taşıyan hükümet, emrinde çalışan bir makama 14 saat ulaşamıyor. Siz burada iyi niyet arar mısınız? Niye ulaşılamadığı sorulunca ‘eee ben torunumu görmeye gidiyordum. Karayolu ile gidiyordum. Jammerlar olduğu için telefon çekmedi.' Şimdi bu izah olabilir mi ya? Düşman girse çıksa torununu görmeye gidiyorsun, bu çağda Jammerlar çekmedi olur mu böyle şey? Her hâlükârda herkes herkese ulaşabilir. Yani böyle bir dönemi yaşadık." dedi.