ABD Lideri Biden, Erdoğan ile görüşmesinden daha sonra açıklamalarda bulunuyor

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
ABD Lideri Joe Biden, NATO Önderler Doruğu daha sonra yaptığı açıklamada, “Kısa mühlet evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Müspet ve üretken bir görüşme oldu. Biroldukça mevzuda nasıl ilerleyeceğimiz konusunda anlaştık. İki ülkenin geniş gündemleri var. Gruplarımız konuşmaya devam edecek. Sonuçlara varacağımıza inanıyorum” dedi.

ABD Lideri Biden’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

“Amerika tekrar geri döndü. Rusya’nın ortak güvenliğimize tehditinden bahsettik. Üç tane Baltık ülkesinin önderleriyle görüştüm. Rusya’yla bir çatışma aramıyoruz lakin Rusya ziyanlı faaliyetlerini devam ettirirse mukabelede bulunuruz. Müttefikler olarak Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda konuştuk. Silahlanmanın kontorl edilmesi, stratejik istikrar konusunda fikir birliği vardı.Afganistan’dan askerlerimiz geri dönecek. Afgan halkına diplomatik, ekonomik ve insani dayanağımız devam edecek. Terörle uğraş gayretleri devam etmeli ve Afganistan yeniden inançlı bir alana dönüşmeli. İttifak olarak fazlaca memnunum ki geniş bir plan ortaya koyduk. NATO 2030 gündemi üzerine konuştuk ve bu gündemi kaynaklarla desteklyeceğiz. NATO en son 2010’da bu biçimde bir stratejik plan ortaya koydu.”

“Çin’in ortak güvenliğimize sunduğu stratejik zorluklardan bahsettik. Kritik altyapılarımızdan bahsettik. Demokratik ortaklarımızla iş birliğimizi devam ettiriyoruz. Siber güvenlik politikaısnan bahsettik. NATO’nun son 7 yıldır tıpkı zamandavlet birebir zamandavlet dışı aktörlerden gelen tehditlerle çaba edebilmek için. İklim güvenliği aksiyon planı üzerine konuştuk. Güvenlik risklerine adapte olurken iklim değişikliğityle uğraş de fazlaca kıymetli bir öge. Ortak misyonlarımızdan ve demokrasilerimizin gücünün artırılmasından bahsettik.Demokrasi her ne kadar aşikâr zorluklarla karşılaşsa da insanlarımızın ihtiyaçlaırnı karşılamaya devam edebilri. Popülizm için bölmeye çalışanlara karşı durmalıyız. Bağımsız yargılarımızı ve basını müdafaaya devam etmeliyiz. Bunların hepsi gündemin ortasındaydı. bu türlü ittifakımız ortasında bulunduğumuz günün zorluklarıyla başa çıkabilir. Daha süratli ve başarılı biçimde hareket etmeye mecburuz.”

Detaylar geliyor…