Acil Durum Gemisi tarafından denizde kurtarılan 49 kazazede Ancona'ya çıkarıldı.

Namik

Aktif Üye
MİLANO – Bugün saat 14.00 civarında Yaşam Desteği İle ilgili ACİL DURUM Orta Akdeniz'deki Malta SAR bölgesinin uluslararası sularında geçen 12 Kasım'da kurtarılan 49 kazazedenin karaya çıkarılması için Ancona limanının 19. iskelesine indi.

Karaya çıkmayı, kurtarma yerinden itibaren 5 günlük navigasyona ayarladım. Geminin komutanı Domenico Pugliese, “Kurtarma sonrasında İtalyan yetkililer, kazazedelerin karaya çıkarılması için bize müdahale alanından beş günlük deniz mesafesi uzaklıktaki Ancona limanını görevlendirdiler” dedi. Hava koşulları uygun değildi, rüzgar ve deniz, kurtarılan kişilerde rahatsızlık ve rahatsızlığa neden oldu.” Gemideki kazazedeler deniz tutması belirtileri gösterdi. Adriyatik Denizi'nde, Adriyatik Denizi'nden çok uzakta bir karaya çıkarma limanının tahsis edilmesi beşinci kez oluyor. Kurtarmanın gerçekleştiği yer: “Domenico Pugliese, bunun bizi Orta Akdeniz'deki operasyon alanından bir haftadan fazla uzak durmaya zorladığını, bunun yerine arama kurtarma gemilerinin ihtiyaç duyulan yerde kalabilmesi gerektiğini söyledi. uzak limanlara ulaşmak için çok fazla zaman harcamaktan daha iyidir.”

Güvenlik ekipmanı olmayan bir tekneyle ayrılmışlardı. Geçen Salı öğleden sonra kurtarılan insanlar, aşırı kalabalık, Akdeniz'i geçmeye uygun olmayan ve can yelekleri gibi gerekli güvenlik ekipmanlarına sahip olmayan küçük bir fiberglas teknede seyahat ediyorlardı. Kurtarmanın hemen öncesinde ve sonrasında, Yaşam Desteği Operasyon alanında Libya Sahil Güvenliği'nin yoğun bir şekilde bulunduğunu ve komuta köprüsünde çok sayıda küçük boş teknenin görüldüğünü kaydetti. Bu durum, iç çatışmalar nedeniyle güvenli sayılamayan ve birçok uluslararası kuruluş tarafından belgelenen çok sayıda insan hakkı ihlaline sahip bir ülke olan Libya'ya yönelik birçok geri itme yaşandığını düşündürüyor.

Sığınmacılara yönelik muameleye ilişkin sessizlik Zaten kritik olan bu bağlamda, sığınmacıların gözaltına alınmasının onaylanması yetkisinin hukuk mahkemelerinin göçmenlik konusunda uzmanlaşmış bölümlerinden kaldırılmasına veya kontrol için üçüncü ülkelere devredilen araç ve malzemelere ilişkin malzeme ve hizmet sözleşmelerinin gizliliğine ilişkin değişiklik haberleri geliyor. endişe verici. Bu da pratikte Libya ya da Tunus'a teslim ettiğimiz devriye botları hakkında artık hiçbir şey bilmemek anlamına geliyor.

Kazazedelerde dehidrasyon belirtileri. Yaşam Destek ekibindeki doktor Elena Mari şöyle açıklıyor: “Kurtarmanın hemen ardından yapılan ilk değerlendirmede, insanlarda dehidrasyon, deniz tutması ve cilt lezyonları görüldü. Gezinin ilerleyen günlerinde yapılan ziyaretlerde kurtarılanlardan 3'ünün şeker hastası olduğu ortaya çıktı. Açıkçası Ancona'ya varıncaya kadar tüm kazazedelerle ilgilenmeye devam edeceğiz.”

Teknede yalnız seyahat eden 6 kadın ve bir erkek çocuk vardı. 6'sı kadın ve refakatsiz çocukların da aralarında bulunduğu 49 kazazede, Libya'daki Al-Zawiya'dan ayrılmış ve şiddet, siyasi güvensizlik, yoksulluk ve iklim krizinin ağırlaştırdığı doğal afetlerin kurbanı olan Suriye, Mısır ve Bangladeş ülkelerinden gelmişti. 32 yaşındaki bir çocuk, “Suriye'nin güneyindeki bir şehirden, son yıllarda savaştan çok etkilenen İdlib'den geliyorum” diyor. Yarı zamanlı garson olarak çalışıyordum ve geri kalan zamanda geri dönüştürüleceği bir tesise götürmek için şehirdeki plastikleri topluyordum. Bu, bir kenara biraz para koymamı sağladı. Yıllarca süren sürekli bombalamaların ardından geçen yıl ailemle birlikte şehri terk etmek için gereken parayı toplamayı başardım ve Şam'dan pek de uzak olmayan bir kasabaya gittik.”

Suriyeli bir gencin ifadesi. Oradan devam ediyor, Avrupa yolculuğum Libya üzerinden başladı. 5 ay boyunca Al-Zawiya'da diğer Suriyelilerle birlikte küçük apartman dairelerinde kaldım, hatta bir daireye 30 kişi sığdırdılar, bizi ayda iki-üç kez taşıdılar ve evden çıkamıyorduk. Bu süre zarfında iki kez Akdeniz'i geçmeye çalıştım ama Libyalılar bizi yakalayıp hapishaneye götürdüler ve binlerce dolar ödemezsek midemizi açacaklarını, organlarımızı alıp yeniden satacaklarını söylediler. Bu boş bir tehdit değildi, gerçekten öyle yapıyorlar. Şans eseri ödeyebildim ama bu, Libyalıların biz göçmenleri yalnızca mal olarak gördüklerini açıkça ortaya koyuyor. Beni en çok yaralayan da bu oldu, doğrudan fiziksel şiddet değil, bedenimin bir meta olduğunun, hayatımın yalnızca cebimdeki kadar değerli olduğunun söylenmesi.”

Yaşam Desteği'nin işi. Aralık 2022'den bu yana Orta Akdeniz'de görev yapan Acil Durum gemisi, Ancona'ya yapacağı bu çıkarmayla 26'ncı görevini tamamlayacak. Şu ana kadar 2.342 kişi kurtarıldı.