Afganistan, 400 bin özel eğitim kızı daha: All 2,2 milyon var

Namik

Aktif Üye
ROMA – “Afganistan'da yeni öğretim yılının başlangıcında, kızlar için ortaöğretim yasağının başlangıcından üç yıl sonra hatırlanır. Bu karar milyonlarca Afgan kızının geleceğine zarar vermeye devam eder. Eğer yasak 2030'a kadar devam ederse, dört milyondan fazla kız ilköğretim okulunun ötesinde eğitim hakkından yoksun bırakılacaktır. Ayrıca bu gençlerin tümü için de sonuçlar için sonuçlardan yoksun bırakılacaktır.

Sağlık sistemi üzerindeki etki. Yasağın sağlık sistemi, ekonomisi ve ulusun geleceği üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Eğitim alan daha az kızla, herkes için erken evlilik riski daha yüksek olacak, psişik kuyusu ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumsuz yankılarla. Sadece bu değil, aynı zamanda ülke nitelikli sağlık çalışanlarının eksikliğine maruz kalacak. Bu hayatları tehlikeye atacak. Daha az sayıda doktor ve doğum uzmanıyla, kızlar ve kadınlar ihtiyaç duydukları tıbbi bakım ve destek almayacaklar. Doğum yapmak zorunda kalacak kadınlar arasında yüzlerce ve yüzlerce ölüm olacağı tahmin edilmektedir.

UNICEF'in Taahhüdü. Ancak, Afganistan'da çalışan insanların taahhüdü Çocukluğa adanmış BM alt (Aslında UNICEF) Afgan çocuklarına karşı – kızlar ve erkekler. Yasağa rağmen,% 64'ü kız olan topluluk öğrenimi yoluyla 445.000 çocuğa eğitime erişim garanti edilmiştir. Sadece kızların olumlu rol modellerine sahip olmasını sağlamak için kadın öğretmen sayısı da artmaktadır.