Afganistan, nüfusun 2/3'ü zayıf, ancak acil durum tedavilerin minnettarlığını ve sürekliliğini garanti ediyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Ne parası ne de bir işi olanlar için “özgür” kelimesinin belirli bir anlamı vardır. Özellikle bazı hastalık veya yara için tedavilere başvurulacağı söz konusu olduğunda. Daha da fazlası, bakım almanız gerekiyorsa, hayatınızdaki en önemli insanlardan biridir: örneğin bir kız. Afganistan, Lashkar-Gah'dayız. Ve takip eden şey, kardeşleriyle birlikte oynarken bir kolu kırmış olan kızı Malalai'yi tedavi etmek için birçok savaş yaralanmasının toprağında olan acil durumlarda hastaneye gelen bir adamın ifadesidir.

Bir çocuğun babasının hikayesi. “Hastaneye geldik – diyor Malalai'nin babası Wali – çünkü küçük kızımın burada gerekli tedavileri alacağını biliyordum. Bu hastaneyi iyi biliyorum: Ben de, birkaç ay önce, bir trafik kazasında bir bacağını kırdıktan sonra burada tedavi edildim. “Savaş sonrası dönemden sonra, en acil sağlık ihtiyaçları arasında” sivil “travmalarla ilgili olanlar vardır, yani kesinlikle savaş ve şiddet bölümleri ile sonuçlanmaz.

Ücretsiz ve sürekli yardım. Onlarca yıllık çatışma ve istikrarsızlık için işaretlenmiş bir ülkede, bakım ve kontrollerin yeterli sürekliliğini garanti edebilecek ücretsiz sağlık tesisleri bulmak giderek daha zordur. Ve binlerce aile için, sayısız ücretli yapıdan biriyle temasa geçmek neredeyse imkansızdır: Toplamın üçte ikisi olan Afgan nüfusunun% 65'i yoksulluk durumunda yaşıyor.

Beş fakir insandan üçü çocuktur. İstatistiklere göre, Taliban tarafından yönetilen ülkedeki fakir çocukların% 60'ında sayılabilen Malalai'de, mümkün olan en kısa sürede iyileşmelerine izin vermek için ücretsiz tedaviler ve bir fizyoterapi yolu garanti edildi. Planlanan kontrollerin döngüsü ile istifadan sonra bile garanti edilecektir.