Alibaba’dan Daniel Zhang, en üstteki görevi bırakacak ve yerine Joseph Tsai geçecek

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Çin’in önde gelen e-ticaret devi Alibaba Group, Salı günü yaptığı açıklamada, Daniel Zhang’ın şirketin tepesindeki kapsamlı yeniden yapılanmanın bir parçası olarak şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su görevinden istifa edeceğini duyurdu.

Bay Zhang, Alibaba’nın bulut bilgi işlem bölümünün genel müdürü olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Alibaba gazisi ve şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı Joseph Tsai, Alibaba’nın yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak Bay Zhang’ın yerine geçecek.

Şirket, Alibaba’nın e-ticaret bölümü başkanı Eddie Yongming Wu’nun CEO olarak Bay Zhang’ın yerini alacağını da sözlerine ekledi. Bay Wu, şu anda Alibaba’nın e-ticaret hizmet sağlayıcısı olan Taobao ve Tmall Group’un başkanıdır. Alibaba’nın CEO’su olarak her iki platforma da liderlik etmeye devam edecek.

Değişiklikler 10 Eylül’de yürürlüğe girecek.

Yeniden yapılanma, Alibaba’nın 24 yıllık tarihindeki “en önemli” yeniden yapılanma olarak tanımladığı altı bölüme ayrılacağını açıklamasından sadece aylar sonra geldi. Yer değiştirmenin bir parçası olarak, her departmana bağımsız bir genel müdür başkanlık etti ve Bay Zhang ayrıca Alibaba’nın bulut zekası grubunun genel müdürü unvanını aldı.

Son değişiklikle birlikte, Bay Zhang artık Alibaba’nın CEO’su olmayacak, bu rol uzun süredir şirket kurucusu Jack Ma tarafından üstleniliyor, bunun yerine departman başkanı olarak daha küçük bir rol üstlenecek.

Bay Ma, 2020’de Çinli düzenleyicileri Alibaba’nın kardeş fintech şirketi Ant Group’ta inovasyonu engellemekle eleştirdikten sonra kamuoyunun gözünden uzaklaştırıldı. Çinli yetkililer, yaptığı açıklamaların ardından Ant Group’un halka arz ile hisse satma planlarını rafa kaldırdı.

Artık Alibaba’yı yönetecek olan Bay Tsai, 1999 yılında, Alibaba henüz ücretsiz bir çevrimiçi portal iken Bay Ma ile tanıştı ve aynı yıl şirkete katıldı. Bay Ma’nın Goldman Sachs ve SoftBank’tan erken yatırımlar almasına yardım etti. Şirketin 2014 yılında New York’ta halka arzına liderlik etti, o zamanlar tarihin en büyüğü. Bay Tsai, 2013’ten beri Alibaba’nın CEO’sudur ve bir Ulusal Basketbol Birliği takımı olan Brooklyn Nets’in çoğunluk sahibidir.

Bu gelişen bir haber hikayesi. Güncellemeler için tekrar kontrol edin.