Avustralya’da Koronavirüs testleri müspet çıkan yüzlerce kişi yanlış bilgilendirildi

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Avustralya’nın Sydney kentinde, Covid testleri müspet çıkan yüzlerce kişinin yanlış bilgilendirildiği ortaya çıktı. SydPath isimli laboratuvardaki sorunun, data sürece yanlışından kaynaklandığı belirtildi. Laboratuvar yetkilileri, özür diledi.

Süreç yanlışı Noel devrinde, Yeni Güney Galler bölgesinde koronavirüsün Omicron varyantının süratle yayıldığı bir vakitte yapıldı.

En az 886 şahsa yanılgılı Covid-19 test kararı verildi. Bu bireylere test sonuçları olumlu bulunmasına karşın, sonuçların negatif olduğu söylendi.

Tatil periyodunda yanlışlı sonuç verilenler, yakınlarına koronavirüsü farkında olmadan bulaştırmış olmaktan korkuyor.

SydPath, hafta başında yaptığı bir öteki açıklamada da, Noel gününde 400 şahsa kusurlu negatif test kararı verdiğini ve bunu fakat bir gün daha sonra tespit edip bildirdiğini itiraf etmişti.

Laboratuvar son yanılgının akabinde, daha az sayıda test yapacağını deklare etti.

‘Şayet yeğenlerimin testleri müspet çıkarsa, bu benim kabahatim‘

Sydney’de yaşayan ve kusurlu test kararı alanlar içinde bulunan Stephanie Colonna, Today Show isimli televizyon programında ailesinin sıhhati için endişelendiğini söylemiş oldu.

Colonna, “Eğer yeğenlerimin test sonuçları olumlu çıkarsa, bu benim suçum” dedi.

Avustralya medyasına nazaran Yeni Güney Galler Eyaleti Sıhhat Bakanı Brad Hazzard, Covid-19 testerini işleyen laboratuvarların “tükenmiş” durumda olduğunu söylemiş oldu.

Bölgede son devirde Covid-19 test hizmetlerinin devasa yükseklikte talepten dolayı zorlandığı ve test merkezlerinde doluluk yüzünden insanların geri çevrildiği bildiriliyor.

Kimi merkezlerde ise beşerler test sonuçlarının geç çıkmasından şikayetçi.

• Covid: Avustralya’da Covid’e karşı kan sulandırıcı burun spreyi deneniyor
  • Avustralya Covid-19 salgınının başından beri birinci defa hudutlarını açıyor
  • Avustralya’da yeni Covid düzenlemesi: Yurt haricinde yaşayan ülke vatandaşları mahsur kalabilir