Bloomberg, Erdoğan’ın kalesinde seçmenle konuştu: tekrar AKP’ye verirsem ellerim kırılsın

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
T24 Dış Haberler

ABD’nin önde gelen iktisat yayınlarından Bloomberg, Ankara’yla AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın memleketi Rize’yi bağlayan otoyolu takip ederek, muhafazakarların kalesi olarak bilinen bölgede seçmenin iktidara duyduğu öfkeyi haberleştirdi.

“Türkiye başkanı Erdoğan, en kaybetmemesi gereken yerlerde takviye kaybediyor” başlıklı haber için Bloomberg muhabiri Selcan Hacaoğlu; Ankara, Delice, Samsun, Ordu, Çarşıbaşı, Arsin, İyidere ve son olarak da Erdoğan’ın memleketi Rize’deki vatandaşlarla konuştu. Erdoğan’ın Türkiye’yi zorla “yüksek riskli bir ekonomik deneye” soktuğunu belirten Bloomberg muhabiri, Cumhurbaşkanı’nın yıllar boyunca sırtını dayadığı düşük maaşlı çalışanların hayat kaidelerinin giderek zorlaşmasıyla partiden uzaklaştığına dikkat çekti.

İyidere’de 66 yaşındaki bir emekli, krediyle birkaç aylık et aldığını belirtirken, “hemen sonrasında param yetmeyebilir, bir saat daha sonra fiyatlar ne olacak o bile muhakkak değil” dedi.

bir daha İyidere’de ufak bir çay ocağı olan Selahattin Mete de, “Ekonomin, dünyanın kalanına derinden bağlıyken ‘Faiz oranlarını kabul etmiyorum’ diyemezsin” derken, AKP’den uzaklaşsa da Erdoğan’a hala bağlı olduğunu belirtti:

“Bizi küçümsüyorlar. En başta bizden bir tanesiydiler; olağan insanlardı. Artık ise lüks ortasında yaşıyorlar”

Arsinli Fatma Parıltı da iktidarın bayanları şiddetten müdafaayı başaramadığını tabir ederek, “Geçmişte AKP’ye oy verdim. Lakin gelecek seçimlerde mutlaka vermeyeceğim” diye konuştu.

Çarşıbaşı’ndaki bir balıkçı geçmişte sattığının yarısı kadar bile balık satamadığını belirtirken bir başkası; “Birlik olursak ekonomik zorlukları aşabiliriz. Ben Erdoğan’dan öbür başkan görmüyorum” tabirlerini kullandı.

Samsun’da bir benzincide çalışan Osman Haliloğlu, insanların yükselen fiyatlardan şikayetçi olduğunu söylerken, sık sık “tekrar AKP’ye oy verirsem ellerim kırılsın” tabirlerini duyduğunu belirtti.

İndirim mağazalarından bile alışveriş yapamaz hale geldiğini söyleyen Deliceli Ayşe Denizci de ailesiyle birlikte geçmişte genelde AKP’ye oy verdiğini söylerken, “Artık herbiçimde vermeyeceğiz. Bıçak kemiğe dayandı. Değişime muhtaçlığımız var” dedi.