Bolivya, “Anaokulunun Ötesi”: Çocukların dörtte üçünün yoksulluk içinde yaşadığı, dünyaya gelenlerin dörtte birinin ise doğumdan sonra hiçbir şeyin bi

Namik

Aktif Üye
ROMA – Proje kasım ayında başladı Ai.Bi. (Çocukların Arkadaşları) tarafından finanse olan Uluslararası Evlat Edinme Komisyonu: Yuvanın ötesinde: Bolivya’da savunmasız küçüklerin lehine çok boyutlu müdahale. Bu, liderliğinde çeşitli İtalyan kuruluşlarını içeren bir Uluslararası İşbirliği projesidir. Ai.Bi., uluslararası evlat edinme ve koruyucu bakım alanında faaliyet gösteren. Amaç, yoksulluk, terk edilme veya savunmasızlık durumlarında yaşayan Bolivyalı küçüklerin refahını ve korunmasını garanti altına almak, onların bir aile içinde yaşama ve büyüme haklarını desteklemektir.

Müdahaleler. 18 ay süren proje Bolivya’nın beş bölgesinde gelişiyor: La Paz, Cochabamba, Tarija, Oruro ve Santa Cruz, yaklaşık 975 küçük çocuğa ve 1.470 yetişkine ulaşıyor. Üç müdahale alanı öngörülmektedir: yerel operatörler için çapraz eğitim ve kapasite geliştirme bileşeniyle birlikte sağlık, eğitim ve çocukların korunması.

Bolivya’da çocukların zor durumu. Proje, özellikle küçükleri etkileyen ve salgının yol açtığı kötüleşmenin hala etkilediği ciddi sosyal ve ekonomik kriz bağlamının bir parçası. Gelen verilere göre UNICEFBolivya’da reşit olmayanların %71,4’ü yoksulluk içinde yaşıyor, %16’sı kronik olarak yetersiz besleniyor, yalnızca %17’si erken çocukluk eğitim hizmetlerine erişebiliyor ve yalnızca %76’sı doğumda kaydoluyor.

180 kabul merkezi. Ayrıca 180 kabul merkezinde %80’i aile sahibi olmak üzere yaklaşık 5.678 çocuk ve ergen yaşamaktadır. Kurumsallaştırma hâlâ en çok benimsenen çözüm olurken koruyucu aile, evlat edinme ve aile birleşimi daha az gelişmiş uygulamalardır. Bu nedenle proje, Bolivyalı küçüklerin sağlıklarını, eğitimlerini ve kalıcılıklarını veya aileye yeniden entegrasyonlarını destekleyen entegre ve çok boyutlu müdahaleler yoluyla yaşam kalitesini ve fırsatlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.