Çocuklar, “Her şey dahil” Eğitime erişimde müdahaleleri desteklemek ve fiziksel ve kültürel engelleri azaltmak amacıyla 15 milyon avro karşılığında 25

Namik

Aktif Üye
ROMA – İhaleyle 25 proje seçildi Hepsi dahil tarafından teşvik Çocuklarla Toplamda yaklaşık 15 milyon avroluk katkıyla çocukların eğitim yoksulluğuyla mücadele fonunun bir parçası olarak. Duyurunun amacı, kendilerini eğitim açısından yoksulluk koşullarında bulanlar başta olmak üzere, engelli çocukların ve gençlerin sosyal ve okul yaşamına tam katılımını garanti altına almaktır.

244 teklif alındı. Alınan toplam 244 teklif arasından seçilen projeler, ICF biyopsikososyal modeline (Uluslararası İşleyiş Sınıflandırması) uygun olarak eğitim ve eğlence fırsatlarına erişimdeki fiziksel ve kültürel engelleri ortadan kaldıran veya azaltan yenilikçi ve deneysel müdahaleleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu yönteme göre, bir hastalığın ya da herhangi bir rahatsızlığın çözümlenmesi için bireyin sadece biyolojik boyutunun değil, psikolojik, sosyal ve ailesel boyutlarının da ele alınması gerekir.

Uzun vadede değişim hipotezi. Başka bir deyişle, engelli kişilerin mümkün olan en iyi yaşam kalitesini elde etme olasılığının garanti edildiği anlamına gelir; bu, (bilimsel literatüre dayalı olarak) 8 alana bölünmüş bir modelle temsil edilir: kişisel gelişim, kendi kaderini tayin hakkı, kişilerarası ilişkiler, sosyal katılım , haklar, duygusal refah, fiziksel refah ve maddi refah.

Yaklaşık 14.700 çocuk katıldı. Seçilen projelerin yaklaşık 14.700 çocuk ve genci kapsaması bekleniyor. Müdahaleler bölge genelinde şu şekilde dağılmıştır: 8'i kuzey İtalya bölgelerinde, 6'sı merkezde ve 11'i güney bölgeleri ve adalarda. Çağrının kaynakları, tahminlerle tutarlı olarak, genel olarak küçüklere ve özel olarak engellilere yönelik eğitim, spor ve eğlence önerilerinin bulunmadığı Güney'de ve ülkenin daha iç bölgelerinde yoğunlaşmıştır. .

Çok boyutlu bir müdahale modeli. Her ne kadar bağlamların özelliklerine göre operasyonel olarak farklı şekillerde gerilese de, stratejik eksenleri ortak olan çok boyutlu bir müdahale modelini tanımak mümkündür. Aslında tüm teklifler 'yaşam projesi' aracını kullanarak engellilerin yönetimine yenilik getirmeyi seçiyor; engelleri ortadan kaldıran ve çocukların ve gençlerin katılımını kolaylaştıran şeyleri belirlemek için bağlamlara müdahale etmeyi planlıyorlar; bireysel bağlamların – okul, aile, sosyal – sektörelleşmesinin üstesinden gelmeyi amaçlayan, ortak sorumluluk bakış açısıyla kamusal ve özel kişi ve kuruluşların bütünlük içinde faaliyet gösterdiği eylemler önerirler.

Etki değerlendirmesi. Seçilen girişimler için, tarafından gerçekleştirilecek bir etki değerlendirmesi öngörülmektedir.Kamu Politikalarını Değerlendirme ve Analizini Geliştirme Derneği (ASVAPP)'ın ikili bir hedefi var: Projelerin engelli çocukların ve ailelerinin yaşamlarının akran topluluğuna katılım, ilişkisel beceriler ve özerklik gibi bazı yönleri üzerindeki etkilerini analiz etmek; Bağlamlardaki değişiklikleri ve dönüştürücü bölgesel ağlar oluşturma yeteneğini doğrulayın.

Eğitim yoksulluğu. Çocuklarda eğitim yoksulluğuyla mücadele fonu, 2016 yılında temsil edilen bankacılık vakıfları arasında yapılan bir anlaşmayla oluşturuldu. DönümHükümet ile ve Üçüncü sektör. Küçüklerin eğitim süreçlerinden tam olarak yararlanabilmelerinin önündeki ekonomik, sosyal ve kültürel engellerin kaldırılmasına yönelik müdahaleleri desteklemektedir. Fonun programlarını uygulamak için Haziran 2016'da sosyal girişim Con i Bambini kuruldu. GÜNEY Vakfı İLE. ÇocuklarlaDüzinelerce ihale ve girişim aracılığıyla, İtalya genelinde 400'den fazla proje seçmiş ve toplamda 450 milyon Euro'nun üzerinde destek sağlamıştır. İhalelerin yönetiminde etki değerlendirmesi unsuru getirildi. İtalya genelinde aktif olan projeler, aileleriyle birlikte zor koşullar altında yaşayan yarım milyondan fazla çocuk ve genci içeriyor ve üçüncü sektör, okullar, kamu ve özel kuruluşlar da dahil olmak üzere 7.500'den fazla kuruluş arasında ağ oluşturuyor.