Çocuklar, yeni ISTAT verileri İtalya’da 3,5 milyon küçük çocuğun yoksul olduğunu söylüyor: bunların üçte biri olumsuz koşullanmayla büyüyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – “Yoksulluk içindeki çocukların ve ergenlerin durumu daha da kötüleşiyor. 9,5 milyon kişiden 3,5 milyonunun 0 yaş arası olduğu gerçeğinin temsil ettiği ulusal önceliği ele alabilmek için herkes tarafından paylaşılan büyük bir politikanın zamanı geldi. ve 18 kişi haklarından çok uzak – diye açıklıyor başkanı Marco Rossi Doria ÇocuklarlaIstat’ın iki gün önce İtalya’da yoksullukla ilgili yayınladığı veriler hakkında yorum yapıyor.

“Ekonomik ve sosyal dışlanma körükleniyor” Sosyal girişim Çocuklarla eylemlerini uygular Çocuklarda eğitim yoksulluğuyla mücadele için ulusal fon: “Çocuklarımızın üçte biri – diyor Marco Rossi Doria – ağır olumsuz koşullanmalarla büyüyor. İtalya’nın sürdürülebilir geleceği tehlikede. Halihazırda faaliyet gösteren birçok eğitim topluluğunu desteklemek amacıyla, kamu ve özel faaliyetleri stratejik bir şekilde, zaman içinde sürekli olarak entegre etmenin zamanı geldi. Çocukların eğitim yoksulluğu ekonomik ve sosyal dışlanmadan beslenmekte ve körüklemektedir. Bu, yaşamın başlangıcındaki insanların haklarını ve fırsatlarını baltalayan ve İtalya’nın kalkınmasının gelecekteki sürdürülebilirliğini tehdit eden, kabul edilemez bir kısa devredir.”

Endişe verici rakamlar. 2022’de İtalya’da reşit olmayanların %13,4’ü mutlak yoksulluk durumundaydı (1.235.325 çocuk ve ergen, 18 yaşın altındaki kişiler var), bu oran geçen yılın %12,6’sından neredeyse bir puan daha fazla. Bunlara %23,5 oranındaki göreli yoksulluk da eklenmelidir (2.166.429 çocuk ve ergen bulunmaktadır). Dolayısıyla neredeyse 3 buçuk milyon (3.401.754) kişi yoksulluk (mutlak veya göreceli) koşullarında yaşıyor. Mutlak yoksulluk içinde olanların başında Güney’de (%15,9) yaşayan küçükler gelirken, Kuzey’de (%12,3) ve Merkez’de (%11,5) daha düşük oranlar kaydediliyor. Istat, yeni verileri işlemek için önceki yıllara kıyasla değiştirilmiş bir mal ve hizmet sepeti kullandı. Yeni hesaplamaların halihazırda sunulduğu 2021 yılına ilişkin veriler hariç olmak üzere, şu anda mevcut olan istatistikleri Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından daha önce işlenen istatistiklerle karşılaştırılamaz hale getireceği göz önüne alındığında, bu önemli bir değişikliktir.

Mutlak yoksulluğun eşiği. İlgili bir gösterge, mutlak yoksulluk sepetinde yer alan mal ve hizmetleri satın almak için gereken minimum harcamayı temsil eden mutlak yoksulluk eşiği ile temsil edilmektedir. Bu nedenle, ciddi sosyal dışlanma biçimlerinden kaçınmak için gerekli olduğu düşünülen bir dizi mal ve hizmetin parasal değerinden daha düşük veya ona eşit tüketim harcamasına sahip bir aile, bu nedenle yoksul olarak tanımlanmaktadır. Yapıya göre, ailenin büyüklüğüne, yaşa göre bileşimine, coğrafi dağılıma ve ikamet edilen belediyenin büyüklüğüne göre değişir. Ayrıca mutlak yoksulluk sepetinin parasal değeri her yıl fiyat dinamikleri ışığında yeniden değerlendirilerek hanehalkı tüketim harcamalarının düzeyiyle karşılaştırılıyor.

Göreli yoksulluğun analizi. Bununla birlikte, göreli yoksulluğun tahmini, yoksulluk sınırının kullanımına dayanmaktadır (Uluslararası Yoksulluk Sınırı Standardı – ISPL) yoksulu, tüketim harcaması kişi başına ortalama tüketim harcamasından daha düşük veya ona eşit olan iki kişilik bir aile olarak tanımlamaktadır. Farklı büyüklükteki aileler için göreli yoksulluk eşiklerini tanımlamak için, farklı ihtiyaçları ve ölçek ekonomilerini/ekonomilerini dikkate alan ve üye sayısını değiştirerek elde edilebilecek düzeltici katsayılar kullanılır.

Kamu-özel işbirliği. Rossi Doria, “Güncellenmiş analizin bu unsurları, İtalya’daki küçüklerin durumuna ilişkin daha ayrıntılı bir resim sunmaya ve bunun önemini anlamaya hizmet ediyor” yorumunu yaptı. Çocukların eğitim yoksulluğuyla mücadele fonu Kamu/özel sektör işbirliğini operasyonel ve değerlendirilmiş bir şekilde deneyen, bu krizden çıkmak için gerekli yönü deneyen, bugüne kadar İtalya genelinde yaklaşık yarım milyona yakın yoksulluk ve çok faktörlü dışlanma çocuğu ve ailelerini destekleyen ve zor koşullarda yaşayan küçüklere ve ailelere somut bir yanıt vermenin mümkün olduğunu gösterdi”.