Çocukluk, ergenlik: Hak günlerinde kendimizi eğitim yoksulluğu hakkında konuşurken buluyoruz

Namik

Aktif Üye
ROMA – 20 Kasım’da kutluyoruz Çocuk ve Ergen Hakları Sözleşmesi. Ancak bu tarih tesadüfi değildir: Aslında 20 Kasım 1989'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Sözleşme196 imzacı ülkeyle dünyanın en çok onaylanan insan hakları sözleşmesi.

Ancak haklara tam anlamıyla saygı duyulmaktan uzaktır. İtalya'da 10 öğrenciden 4'ü lise sonunda hâlâ yeterli temel becerileri elde edemiyor, 10 öğrenciden 1'i eğitimini erken bırakıyor. İlk etkilenenler, yüksek düzeyde sosyal zorluk, yoksulluk ve yetersiz eğitim ve kültürel olanaklara sahip bağlamlarda yaşayan çocuklardır. Proje “Bana beş verOXFAM tarafından birçok yerel dernekle birlikte başlatılan “proje, Roma, Napoli, Ragusa, Arezzo ve Padua'daki 5 “risk altındaki” mahalledeki 9 okuldan 800'den fazla öğrenci ve düzinelerce öğretmenle birlikte müdahale ediyor.

Çocuk ve Ergen Hakları Günü. Eğitim yoksulluğu – bugün hatırlanıyor Çocuk ve Ergen Hakları Günü – esasen öğrenme, deneme, geliştirme olanağından yoksun bırakılmak ve çocukların, kız çocuklarının ve gençlerin yeteneklerinin, yeteneklerinin ve isteklerinin özgürce gelişmesine izin vermek anlamına gelir. tarafından yürütülen ve yaygınlaştırılan bir ankete göre (en günceli 2022 yılına aittir) Çocukları Kurtarın, İtalya'da 17 yaşın altındaki çocukların %67,6'sı hiç tiyatroya gitmemiştir; %62,8'i hiç arkeolojik alanı ziyaret etmemiş, %49,9'u ise müzeye hiç girmemiştir. %22'si spor veya fiziksel aktivite yapmıyordu ve üç yaşın altındaki kız ve erkek çocukların yalnızca %13,5'i kreşe gidiyordu.

Proje 5 şehirde Proje ile “Bana beş ver” amaç, eğitim yoksulluğuyla mücadele etmek ve okulu daha kapsayıcı hale getirmek için eğitim fırsatları ve somut çözümler sunarak okul terkini önlemektir. Bu, Oxfam'ın, birçok gencin eğitimlerini erken bırakma veya yetersiz temel eğitimle tamamlama riskiyle karşı karşıya olduğu, farklı düzeylerde yoksulluk ve sosyal zorluklarla karakterize edilen 5 şehrin zorlu mahallelerinde bu projeyle çalışmaya karar verdiği zorluktur. beceriler, gerçek bir “eğitimsel başarısızlıkla” karşı karşıyadır.

19 yaşın altındaki gençlerin %70'inden fazlası kütüphaneye gitmiyor. “İtalya'da bugün hâlâ bölgelere yayılmış kültürel ve eğitimsel olanaklara erişimde zorluk yaşanıyor. Sadece düşünün – şunun altını çiziyor, dönüştürücü eğitim programından sorumlu Sibilla Filippi Oxfam İtalya – 19 yaş altı çocuklarımızın %70'inden fazlasının hiç kütüphaneye gitmediği veya %16,8'inin gösterilere veya kültürel etkinliklere katılma fırsatının bile olmadığı. Bunların hepsi, son yıllardaki ilerlemeye rağmen ülkemizde, özellikle de kız ve erkek çocukların çünkü kız ve erkek çocukların geride kalma riskiyle karşı karşıya olduğu şehirlerimizin pek çok “kenar mahallelerinde” hala gidilecek uzun bir yol olduğunu anlatan göstergeler olduğunu ekledi. okul içi ve okul dışı fırsatlardan, eğitimden, kültürel ve sosyalleşme alanlarından mahrumdurlar”.

İlgili bölgeler ve devam eden ana faaliyetler

Napoli'de
özellikle – örneğin lisenin sonunda İtalyanca, matematik ve İngilizce temel becerilerini kazanamayan öğrencilerin yüzdesinin (%60'ın üzerinde) ulusal ortalamanın oldukça üzerinde olduğu ve okulu bırakma oranının %16 olduğu durumlarda – proje, ile ortaklaşa yer almak Orsa Maggiore Kooperatifi ve Soccavo ve Pianura'daki kız ve erkek çocukların okul kariyerlerini desteklemek için Pirandello-Svevo ve Scherillo okulları, toplanma ve sosyalleşme için güçlü bir alan eksikliği ile karakterize edilen iki mahalle.

Roma'da, lise eğitimlerinde geride kalan çocukların oranı %12'yi aştığında (5) – bunun yerine faaliyetler Sosyal Haklar Evi ile birlikte ve Venezia-Giulia ve Anagni kapsamlı okulları aracılığıyla. Burada, yabancı ailelerin varlığının çok önemli olduğu bir bağlamda, işbirliği sayesinde özellikle Villa Gordiani kampında (iki enstitünün yakınında) ikamet eden Roman ve Sinti kökenli öğrencilerin okullara entegrasyonu için adımlar atılıyor. sosyal hizmetler ve Roma Capitale Kızıl Haç komitesi ile birlikte faaliyete geçirildi. Bu çalışmadan başlayarak ve bölgede aktif olan konular ağının güçlendirilmesinden yola çıkarak, ortak bir eğitim anlaşmasının geliştirilmesi için iki kurum için ortak yollar da başlatılıyor.

Ragusa'da, Oxfam ile çalışmak Aziz Vaftizci Yahya Vakfı Vann'Antò Kapsamlı Enstitüsü'nün çocukları ile birlikte – yabancı öğrencilerin dahil edilmesi ve %17,1'lik okul terk oranının karşılanması için. Bu durum, ilkokuldan itibaren boşluklar biriktiren birçok öğrenciyi kapsayan endişe verici “örtük dağılım” olgusunu daha da artırmaktadır. Aslında, Ragusa bölgesindeki sekizinci sınıf öğrencilerinin %27,9'u, ulusal ortalamanın %14,4'üne kıyasla İtalyanca, matematik ve İngilizcede ciddi zorluklar yaşamaktadır. Aynı zamanda, bir eğitim anlaşmasının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da pekiştiriliyor. Ragusa, Chiaromonte, Giarratana, S. Croce Camerina Belediyeleri ve birçok yerel derneğin bulunduğu bölgede.

Arezzo eyaletindeLisedeki çocuklar arasında akademik gecikme oranının %15,3 olduğu (Toskana'daki %18,3'e kıyasla) müdahale Casentino'daki Bibbiena belediyesinde, Dovizi kapsamlı enstitüsünde ve üst düzey E. Fermi'de yoğunlaşmıştır. Burada – müfredat dışı zamanlarda eğitim fırsatlarının sağlanamaması, özellikle çocuklara yönelik eğitim hizmetleri ve özellikle yabancı kökenli öğrenciler için okulu bırakma risklerine karşı – yeni bir Bölgesel Eğitim Anlaşması imzalandı. Montana del Casentino Topluluğu'nun belediyeleri ve yerel dernekler. Oxfam'ın son yıllarda Arezzo Belediyesi'nde yürüttüğü çalışmanın ardından ortaya çıkan bir sonuç.

Padua'da, Sonunda Bana beş verGEA kooperatifi ve “Donatello” ve “Briosco” kapsamlı okullarıyla sinerji içinde, birçok yabancı ailenin yaşadığı ve lisedeki eğitim gecikmesinin %17'yi aştığı Arcella bölgesine müdahale ediyor. Önümüzdeki aylarda okulları, mahalleleri, sosyal hizmetleri, üçüncü sektör kurumlarını ve ayrıca yerel polisi kapsayan bir ağın oluşturulması sayesinde amaç, mahalledeki ana acil durumları veya zor durumları tespit ederek mahallelerin terk edilmesini önlemek olacak. çalışmalar .