Dünya Trump'ın yardımından nasıl donuyor?

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Sudan'da bir savaş bölgesine yakalanan yüz binlerce sivili besleyen çorba mutfakları bir savaş bölgesine yakalandı.

Tayland'da savaş mültecileri hastanelerin hayatı tehdit eden hastalıkları ile reddedildi ve geçici borsalarda reddedildi.

Ukrayna'da, sakinler kışın ortasında kışın yakacak odun olmadan dışarı çıkabilirler.

Dünyadaki en çok tehlike altındaki nüfus gruplarından bazıları, Başkan Trump'ın milyarlarca dolarlık Amerikan yardımında ani sonucunu hissediyor ve bu da açlığı önlemeye, hastalıkları tedavi etmeye ve yerinden edilmiş kişilere koruma sunmaya yardımcı oluyor.

Birkaç gün içinde, Bay Trump'ın neredeyse tüm ABD dış yardımını dondurma, insani krizleri yoğunlaştırma ve Amerika'nın güvenilirliği ve küresel konumu hakkında derin sorular ortaya koyması emrini verdi.

“Herkes korktu,” dedi, kuşatılmış Sudan başkenti Khartoum'daki yerel bir gönüllü grup olan Acil Durum Raves'tan Atif Mukhtar.

Kesme bölümünün açıklanmasından kısa bir süre sonra, Trump yönetimi koridorları aniden kapattı. Dışişleri Bakanı Marco Rubio bu hafta “hayata sahip insani yardım yardımı” nın devam edebileceğini ve çok yazılı “temel çabalar” için bir molanın yiyecek, ilaç, konaklama ve diğer acil ihtiyaçlar sunabileceğini söyledi.

Ancak sınırlı istisnalarla tükenmenin “geçici olarak doğada” olduğunu vurguladı. Buna ek olarak, Amerikan yardımını dağıtmaya yardımcı olan yüzlerce yüksek pürüzlü yetkili ve işçi zaten serbest bırakıldı veya tatile çıkarıldı ve birçok yardımcı önlem dünya çapında felç oldu.

Sudan'ın başkenti savaştan yok edilen Khartum'daki çorba mutfaklarının çoğu kapandı. Geçen haftaya kadar ABD, orada 816.000 kişiyi besleyen gönüllüler tarafından yönlendirilen mutfaklar için en büyük para kaynağıydı.

Acil durum cıvataları sözcüsü Hajooj Kuka, “Çoğu insan için aldıkları tek yemek,” dedi ve Hartum'u “açlık aralarında” bir şehir olarak tanımladı.

Amerikan parası geçen hafta donduktan sonra, bazı yardımcı gruplar bu fonları gıda mutfaklarına yönlendirebileceklerini söylediler. Diğerleri parayı tamamen kesti. Kuka, şimdi 634 gönüllü mutfaktan 434'ünün başkentte kapandığını söyledi.

“Ve her gün daha fazla faaliyete geçin,” diye ekledi.

Yardımcı işçilerin, doktorların ve ihtiyacı olan insanların çoğu artık ABD ile ilişkilerini ve Trump yönetiminin gönderdiği mesajı bekliyor: Amerika kendilerine odaklanıyor.

Tayland sınırında söylenen bir tüberküloz hastası Nah Pha, “ABD Başkanı tarafından basit bir karar gibi geliyor gibi geliyor,” dedi.

2007 yılında Myanmar'dan kaçan Myanmar'dan kaçan Bay Nah Pha, personelin ona bir hafta boyunca tıbbi bakım verdiğini ve sunabilecekleri her şey olduğunu söyledi. “İlacım biter bitmez, onu elde etmek için başka bir yolum yok,” diye ekledi.

Sağlık personeli, yardımcı dondurmanın halk sağlığının etkilerinin geniş olduğunu söylüyor. Sıtma başındaki Amerika Birleşik Devletleri'nin yardımıyla, yetkililer şimdi finansmandaki bir durak onları sıfırlayacağından korkuyorlar. Nepal'de yetersiz beslenmeyi azaltmak için 72 milyon dolarlık bir program askıya alındı. Güney Afrika ve Haiti'de yetkililer ve yardımcılar, Trump hükümeti HIV ve AIDS ile mücadele etmek için bir Amerikan programının desteğini geri çekerse yüz binlerce insanın ölebileceğinden korkuyor.

Hayata çalışan yardım kategorisine uymayan bazı programlar donmuş durumda, diğerleri ise kürtaj, cinsiyet veya çeşitlilik konusunda herhangi bir yardım da dahil olmak üzere uygulama ideolojik sınırlarının dışında oldukları için açıkça hariç tutulur.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Birleşmiş Milletler Cinsel ve Üreme Sağlığı Otoritesi, Finansman Donma nedeniyle Afganistan, Pakistan, Gazze, Ukrayna'daki milyonlarca kadın için anneler ve akıl sağlığı hizmetleri, Afganistan'daki milyonlarca kadın nedeniyle , Pakistan, Gazze, Ve diğer yerler rahatsız edildi veya ortadan kaldırıldı. Taliban'ın kadınların çalışmasını yasakladığı Afganistan'da, ajans için çalışan 1.700 Afgan kadın artık istihdam edilmeyecekti.

Oyun sadece Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası alanda inşa ettiği iyi niyet değil, aynı zamanda Amerika'nın güvenlik çıkarlarını tanıtmak için çalışmaları da var. El Kaide olayları için hassas zeka toplayan Fildişi Sahili'nde bir Amerikan programı kesintiye uğradı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, insani bir ABD yetkilisine göre, ülkenin doğusunda hızla büyüyen bir çatışma tarafından yönlendirilen 4,5 milyondan fazla insanı destekleyen Birleşmiş Milletler ajanslarının bir kısmı.

Bay Rubios'un hayata sahip çabaların yeniden başlatılabileceğine dair duyuruları olsa bile, Afrika'daki Amerikan yardım sisteminin büyük bir kısmı, her gün sayılan çatışma alanları da dahil olmak üzere karışıklık ve bozukluklar tarafından felç oldu.

“Bu kapsamlı komutları verirseniz, tam olarak neyi kapattığınızı anlamıyorsunuz,” dedi Biden hükümeti altında eski bir USAID subayı olan Jeremy Kononykk, şu anda uluslararası mültecilerin başkanı. “Diğer tarafta ne olduğunu bilmeden kolları çekiyorlar.”

Kongre tarafından onaylanan yaklaşık 70 milyar ABD dolarının bazıları, özellikle ABD'nin Amerikan güvenliğini veya diplomatik çıkarlarını teşvik etmek için demokratik karları gördüğü yerlerde otoriter rejimleri olan ülkelerde sivil toplumu desteklemeye bağımlıdır.

Tutukluların, infazların ve kadın hakları ihlallerinin belgelerine ilişkin çalışmaların ABD tarafından finanse edilen dış şirketler tarafından yürütüldüğü İran'da, aktivistler ABD'nin geri çekilmesinin şimdi sadece İran hükümetinin açıkladığı birkaç şirket vereceğini söylüyor. .

ABD hükümeti tarafından finanse edilen Farsça konuşan bir medya şirketi, çalışanlarının web sitesinin şimdilik devam etmesini sağlamak için gönüllü olarak çalıştığını, ancak tüm serbest çalışanları serbest bıraktıklarını söyledi. Parasız, devam edemeyeceklerini söylediler.

“Trump, İran hükümeti üzerinde maksimum bir baskı vaat ederken, düzinelerce ABD destekli-demokrasi yanlısı ve insan hakları girişimlerinin finansmanını azaltma kararı, rejimin rakipleri üzerinde tam tersi,” dedi. Washington merkezli Amerikan dış politikasına odaklanan bir grup olan Dawn'daki İran'ın insan hakları konularında uzman olan Omid Memarian.

Kamboçya'da 25 yaşındaki Pa Tongchen, neredeyse tüm bağımsız medyanın ezildiği bir ülkede Amerikan gazeteciliğinin finansmanına dayanıyordu. 3 Şubat'ta, ABD'nin desteğiyle kurulan bir medya kuruluşunda personel muhabiri olarak kar amacı gütmeyen bir kuruluş kuracaktı.

Bay Pa, çalışmaları boyunca yolsuzluğa ışık tutmayı umduğunu söyledi. “Toplumumuzda savunmasız insanlara yardım etmek istiyorum” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Hiçbir gazeteci onlara rapor vermediğinde göz ardı edileceksiniz.”

Amerika Birleşik Devletleri'nin özel ve devlet üniversitelerinde 1.000'den fazla öğrenci için bursları finanse ettiği Mısır'da öğrenciler askıya alındı.

“Gerçekten şok oldum ve ne yapacağımı bilmiyordum, özellikle de bize yurttan ayrılmamız gerektiğini söylediğiniz için” bunun yerine, her şey beş kutu atmak zorunda kaldı.

Yardım donmasının etkileri, jeopolitik olarak sürdürülebilir bir şekilde yelken açmalı ve kendilerini güvenilir bir ortak olarak sunma penceresi olan Çin gibi Amerikan rakipleri olmalıdır.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü Çin ve Asya Güvenlik Programı Direktörü Jingdong Yuan, “Bu, küresel Güney ülkelerinin çoğunun kalplerini ve başkanlarını kazanmak için Çin'den ABD'den ayırt edecek.” Dedi.

Afrika'da, Amerika'nın iyi kılavuzlu yardımcı makineleri, Çin ve Rusya'nın Birleşik Devletleri'ni ayırt eden faktörlerden biriydi. Moskova, nadir mineraller için paralı askerler ve Pekin madenleri kullanırken, Washington kıtada sadece hayat kurtarmakla kalmayıp aynı zamanda güçlü bir diplomatik yumuşak güç biçimi sunan milyarlarca dolar değerinde yardım programları buldu.

Şimdi büyük bir kısmı şüpheli. Afrika'nın savaş bölgelerinde, bazıları Amerikan yardımına bağımlılıklarından pişmanlık duyuyorlar.

Sudan'daki acil servisler hakkında Bay Aif, “Bir bağışçıya güvenmek bizim hatamızdı.” Dedi. “Ama bu bizi gerçekten şok etti. İnsanları açlıktan ölen insanlardan uzaklaştıramazsınız. Sadece çılgın. “

Bay Trump'ın kararının etkileri Tayland ve Myanmar sınırında güçlüydü. Orada, Myanmar'ın askeri cunta ve etnik orduları arasında dört yıllık bir iç savaş ve onlarca yıllık kavga binlerce mülteciyi Tayland'a itti.

Mae la kampının kamp müdürü Tha Ker'i Cuma günü, bize yönetilen yedi mülteci hastanesinin tümü için tıbbi bakım, su ve atık yönetimini desteklemeyi durduracağını finanse eden bir grup olan Uluslararası Kurtarma Komitesi'nden söyledi. Deposu.

“Başıma gelen ilk düşünce, bu kararı veren herkesin hiç sempati duymamasıydı,” dedi Bay Tha Ker.

Bay Tha Ker, kendisinin ve çalışanlarının bir hastanedeki 60 hastaya eve gitmek zorunda olduklarını söylemek zorunda olduklarını söyledi. Sosyal medyada yayınlanan videolar, hasta borsalarda hastalanan erkekleri asfaltsız yollar aracılığıyla gösterdi.

“Onlara hastanenin kendisinin başka birinin burnundan nefes almak için mücadele eden bir kişi gibi olduğunu açıkladık.” “Şimdi destek durduğuna göre, sanki sonunu bekliyormuş gibi geliyor.”

Raporlama katkıda bulunuldu Mujib Mashal Neu -delhi'de, Pamodi Waravita Colombo'da, Bhadra Sharma Katmandu'dan, Elian Peltier Dakar'da, Vivian Yee Ve Rania Khaled Kahire'de, Daniel Politi Buenos Aires'te, David C. Adams Florida'da, Lily Nikounazar Brüksel ve Sonne Narin Phnom Penh.