Dünyanın 30'dan fazla ülkesinde işbirliği, acil durumlar ve kalkınma arasında CESVI'nin 40 yıllık dayanışması

Namik

Aktif Üye
ROMACESVI Vakfı Asya ve Balkanlar'daki acil durum projelerinden Afrika'daki AIDS'e karşı mücadeleden, İtalya'daki Covid-19 pandemi ve Ukrayna ve Gazze'deki savaşlara kadar dayanışma tarihini kutluyor. “iyi yap“Giderek karmaşıklaşan bir dünyanın barışın geleceğini inşa etmek için geleceğe ve zorluklara bakıyor.

Kutlamak için kitap. Bu vesileyle bir kitap var: “40 Yıllık Dayanışma“Uzun bir yolculuğun aşamalarını izleyen kurucu Maurizio Carrara tarafından yazılmıştır. Gezegenin en kritik bağlamlarında yiyecek, tıbbi bakım, koruma, eğitim ve insani yardım getirmek için kırk yıldır proje ve görevler. 1985 yılında Bergamo, Bergamo'dan başlayarak dünyadaki etkiyi, düzinelerce ülkede kalan işaretleri analiz ediyor: tarihi boyunca 30'dan fazla, milyonlarca insanın hayatını iyileştiriyor.

Çatışmalar, doğal afetler, kıtlıklar. Cesvi, gezegendeki acil durumlar, çatışmalar ve doğal afetlerle karşılaştı: Kuzey Kore'deki kıtlıktan İç Savaşlar sırasında Balkanlardaki müdahalelere, Zimbabve'deki AIDS'e karşı mücadeleden Asya'daki rstünami sonrası rekonstrüksiyona, İtalya'daki en son müdahalelere ulaştı. Covid-19'dan pandemi vesilesi ve Afrika Boynuzu veya Pakistan'daki seller ve son zamanlarda yapılan çatışmalar nedeniyle Ukrayna ve Gazze Şeridi gibi dramatik kronik veya ani iklim iklim felaketlerine yanıt.

Özerklik için acil yardım ve stratejik araçlar. Tüm bu bağlamlarda, STK derhal yardım getirdi, ancak her şeyden önce, desteklenen insanları özerk ve bağımsız hale getirmek için bina inşa etti ve esnek bir topluluk yarattı. “Ortak hayal gücünde – Maurizio Carrara kitabının yazarını açıklıyor – İşbirliğinin çocuklara Afrika'ya veya başka bir yere yiyecek ve sağlık getirmek için devam ettiğine inanılıyor. Başlangıçtan itibaren taahhüdümüz, topluluklarla birlikte çalışmak, Bin kişi şu anda bizimle birlikte çalışıyor ve müdahale ettiğimiz ülkelerde işe alındı ”.

Karmaşık ve kapsamlı bir çalışma sayısı. Son sosyal bütçeye göre, CESVI, 139 yerel ortakla işbirliği sayesinde yılda 27 ülkede 127 projeyi yönetti ve 1.7 milyondan fazla kişiye ulaştı. “Cesvi – Carrara'yı ekliyor – dayanışmaya aşık bir grup genç idealistin hayalinden doğdu, hızla büyük bir güç ve uluslararası öneme sahip bir gerçeklik haline geldi. Dünya dayanışması için laiklik ve bağımsızlık ilkelerini takip ederek, gezegenin her köşesinde her yıl yüz binlerce insanı destekliyoruz “.

Acil durumdan sonra gelişme. “Tarihimizin başlangıcından bu yana – CESVI Genel Müdür Yardımcısı Lorena D'Aala Valva diyor – Geliştirme projelerimize acil durumlara yanıtla her zaman katıldık. En büyük müdahalelerimizden bazıları acil durum anahtarında başladı ve daha sonra kalkınmaya dönüştü. Çünkü insani krizlerin akut aşamasından sonra her zaman tekrar başlamak için araçların verilmesi gereken zaman gelir “.

Önemli olan, belirleyici, deneyim açığa çıkarma. Deneyim, STK'nın hem doğal afetlerde hem de savaşlarda ciddi krizlerden etkilenen bağlamlarda derhal ve hedefli bir şekilde yanıt vermesine izin verdi. Temel bir tutum, Afrika Boynuzu'nda kazanılan çocuksu yetersiz beslenme ile mücadele deneyiminin çok hizmet ettiği Gazze Şeridi'ndeki krizin sarkması durumunda temel bir tutum olduğunu kanıtladı.

Kitap: Zorluklar, projeler, engeller, başarılar.40 – Yıllık Dayanışma“Guerini ve Associates tarafından yayınlandı ve bu uzun yıllarda Cesvi'nin yaşadığı projeleri, zorlukları, engelleri ve başarıları anlatıyor. Yazar ve kurucu Maurizio Carare, tarihlerinin temel bölümlerini hatırlıyor: Kuzeyde Açlığa Karşı İlk SOS Kampanyası Kore;