Eğitim: İtalya, 2030 Gündemi Kalkınma Hedeflerinden uzak

Namik

Aktif Üye
Kapsayıcı ve eşitlikçi kaliteli eğitimi garanti etmek ve herkes için sürekli öğrenme fırsatlarını teşvik etmek: 2030 Gündemi'nin öngördüğü dördüncü hedeftir, ancak İtalya'nın bunu tam olarak gerçekleştirmek için kat etmesi gereken yol hala uzundur ve bugüne kadar tahsis edilenlerden daha fazla fon gerektirir. Sürdürülebilir Kalkınma İttifakı (AsviS) tarafından GEA-EDU projesi kapsamında üç lisenin ödül töreni vesilesiyle sunulan en son verilerin analizinden ortaya çıkan şey budur – Gelecek için Fikirler: bir yarışma Articolo 49 Vakfı ve GEA-Yeşil Ekonomi haber ajansı tarafından oluşturulan döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik temaları.

Müdahale alanları. 2030 Gündemi'nin dördüncü Hedefinin tam olarak uygulanması için gerekli kaynaklar 14.224 milyon Euro tutarında olacaktır, ancak PNRR yalnızca 4.110 milyon Euro tahsis etmiştir. Ancak eğitim alanında sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına yönelik eylem alanları çeşitli sektörleri ilgilendirmektedir. Yenilikçi öğrenme ortamlarına dönüştürülmesi gereken öncelikle dersliklerin; daha sonra üniversite konaklama olanaklarının Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi için artırılmalıdır; son olarak, öğretim elemanlarına yönelik eğitim kurslarının oluşturulması ve desteklenmesine ve öğrencilerin liseden üniversiteye geçişlerinin kolaylaştırılmasına odaklanmalıyız.

Finansman. AsviS verilerine göre, dersliklerin yenilenmesi için PNRR tarafından tahsis edilen 2 milyar 100 milyon avroya karşılık 7 milyar 854 milyon avroya, Planda öngörülen 960'a kıyasla üniversite konaklama sayısını artırmak için 4 milyar 125 milyon avroya ihtiyaç duyulacak. Fonlar aynı zamanda öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitim kursları için de yetersiz: 800 milyonluk bir tahsise karşılık ilki için 1.415 milyona ve 250 milyonluk beklenen harcamaya karşılık ikincisi için 830 milyona ihtiyaç duyulacak.

Yarışma. GEA EDU – Gelecek için fikirler projesinin ikinci baskısının bir parçası olarak, Avrupa Parlamentosu – İtalya'daki İrtibat Ofisi ile Sanat arasındaki işbirliğinden doğan bir girişim. 49 Vakfı ve GEA – Yeşil Ekonomi basın ajansı tarafından düzenlenen ve döngüsel ekonomi ve atık döngüsü yönetimi temalarına adanan Puglia, Liguria ve Calabria'daki üç okula ödül verildi. Kahire Montenotte'den Teknik Teknoloji Enstitüsü – IIS Federico Patetta, “Eller toprağın içinde” projesiyle kazandı. Girişim, organik atıkların nasıl işlendiğini gözlemlemek için Ferrania'daki Iren biyoçözüm tesisine bir ziyareti, geri dönüştürülmüş malzemelerden bir robotik kolun oluşturulmasını, sıfır enerji etkisi ile “Dünyanın İçinde Eller” binasının tasarımını ve kitap çaprazlama konseptini içeriyor enstitüde. ITET Lecce “Grazia Deledda” Okulu, “Çevreyi kurtarmak için bir fincan” projesiyle ödüle layık görüldü. Öğrenciler, okuldaki dağıtıcıların sağladığı polistiren bardaklar yerine alüminyum bardaklar kullanırlarsa ne kadar CO2 emisyonu tasarrufu yapabileceklerini hesapladılar. Son olarak Palmi şehrindeki “Corrado Alvaro” İnsan Bilimleri Lisesi “Çok havalı bir kapak” veya bitkisel hammaddeler, lifler ve doğal boyalarla cep telefonu kılıfının nasıl oluşturulacağı projesiyle ödüllendirildi.