Emilia Romagna, selden etkilenen nüfusu desteklemek amacıyla “La Piccola Betlemme” projesi için olağanüstü satış

Namik

Aktif Üye
ROMA – Yaz başlangıcı, birçok kez aşırı hava olaylarıyla uğraşmak zorunda kalan Emilia Romagna halkı için özellikle zordu. En güncel verilere göre o günlerin mayıs ve haziran aylarındaki su baskınları 16 kişinin ölümüne, 23.000 kişinin de yerinden olmasına yol açmıştı. Pek çok hayat mahvoldu, pek çok insan sevdiklerini, evini, malını kaybetti.

İtalya genelindeki pazarlar. “Değerlerini nasıl öğretiyorlar?” Emmaus – İnsani Yardım Örgütü tarafından yayınlanan bir belgede okuduk – dayanışma çok güçlü bir silahtır ve biz bunu mümkün olan her fırsatta kullanmayı düşünüyoruz; bu nedenle -eklenmiştir- 30 Eylül Cumartesi günü marketlerde Emmaus İtalya’nın her yerinden, geliri topluluklara fayda sağlayacak olağanüstü bir satış yapılacak Emmaus İtalyanlar ve proje “Küçük Beytüllahim”, Emilia Romagna’daki selden etkilenen nüfusu desteklemek için.

Emmaus nedir? Bunu hatırlamak güzel Emmaus İtalya Yoksulluğun ortadan kaldırılması ve insan onurunun tam olarak gerçekleşmesi için mücadele eden 17 grubu bir araya getiren, kar amacı gütmeyen bir dernektir. Proje “Küçük Beytüllahim” Her ay süpermarketlerden ve şirketlerden atık yiyecekleri topluyor ve bunları Faenza bölgesinde zor durumda olan ailelere yeniden dağıtarak her yıl yaklaşık 90 ton gıda tasarrufu sağlıyor ve 1.700 kişiye yardım ediyor. Mayıs 2023’te yaşanan sel felaketiyle birlikte gıda yardımına olan talep katlanarak arttı ve şu anda 2.900 kişiye destek veren proje için haftada bir tondan fazla gıdaya ihtiyaç duyuluyor. “Bu nedenle daha sıkı bir organizasyona, daha geniş alanlara ve ek donanıma ihtiyacımız var – notta tekrar okuduk – 30 Eylül’deki olağanüstü satışla halihazırda devam eden çalışmalara önemli bir katkı sağlamayı umuyoruz”.

“Küçük Beytüllahim”. Konukseverlik ile karakterize edilen bir aile atmosferinde, zor durumdaki insanlara çeşitli şekillerde destek olmak ve yardım etmek amacıyla 2017 yılından bu yana Faenza’da (Ravenna eyaletinde) faaliyet göstermektedir: yemek, giyim, oyun ve okul malzemeleri. Tamamı gönüllülerden oluşan dernek, son kullanma tarihi geçmiş, kusurlu, fazla, satılmamış ambalajlı ürünleri geri kazanmak amacıyla süpermarketler, yemek hazırlayan şirketler, mağazalar ve restoranlardan oluşan bir ağ aracılığıyla yıllardır erdemli bir döngüsel ekonomi projesi yürütüyor. .

Gıda dağıtım faaliyetleri. Yiyecekler seçilerek zor durumdaki insanlara ulaştırılıyor veya Faenza Belediyesi’nin sunduğu odalarda mutfak ve kantinde sıcak yemekler hazırlanıyor, atılan yiyecekler ise hayvan derneklerine bağışlanıyor. Bu sayede her yıl Küçük Beytüllahim yaklaşık 90 ton gıda maddesini geri kazanırken aynı zamanda maalesef sürekli artan 1700’den fazla ihtiyaç sahibi kişiye yardım etmeyi başardı.