Engelli gençlerin eğitimi için dayanışma restoranında makarna “ustalık sınıfı” dahil

Namik

Aktif Üye
MİLANO – Pasta Barilla, kapsayıcılık ve dayanışmanın sözcüsü olarak hareket ediyor ve Academia Barilla ile işbirliği içinde, projeyi, engelli ve zayıf insanlara yönelik bir eğitim kursu kapsamında, tarafından yönetilen Mesleki Eğitim Merkezi faaliyeti kapsamında yürütüyor. SIR Konsorsiyumu, kısaltması “İnternette Dayanışma” ile ortaklaşa geliştirilen bir proje sonucunda 2000 yılında kurulan bir Sosyal Kooperatifler Konsorsiyumu Anfalar Milano Onlus, Ulusal Aileler ve Zihinsel Engelli ve Nörogelişimsel Bozuklukları Olan Kişiler Derneği. Konsorsiyum, sosyal işbirliğini teşvik etmek için kuruldu ve yıllar geçtikçe yerel refah sisteminde bir referans noktası haline geldi.

Projenin amacı. Fikir, genç katılımcıların sosyal entegrasyonunu ve işe yerleştirilmesini teşvik ederken aynı zamanda mutfak becerilerini aktarmayı da amaçlıyor. Çocuklara eğitimlerine devam etmeleri ve gıda sektöründe kariyer yapmaları konusunda ilham vermek amacıyla Parma'daki Barilla makarna fabrikasını ziyaretle sona erecek bir yolculuk.

Çeşitliliği ve katılımı teşvik edin. Girişim, Academia Barilla tarafından destekleniyor ve Sir Consortium'un CFP'si ve yüksek gastronomik kaliteyi sosyal bağlılıkla birleştiren, Milano'nun ilk eğitici restoranı Trattoria Solidale ile işbirliği içinde yaratılıyor. Barilla Grubu'nun desteklemeyi seçtiği ve çeşitliliği ve katılımı teşvik etme konusundaki sürekli kararlılığını yansıtan, kırılgan durumdaki gençlere adanmış kapsayıcı bir proje.

Solidarity Trattoria yenilikçi bir catering modelidir. Kapsayıcı ve sürdürülebilir: Birçoğu sıfır km olan yüksek kaliteli hammaddeleri tercih etmenin yanı sıra, sosyal entegrasyon yollarından gelen bireylerle birlikte zihinsel, fiziksel ve duyusal kırılganlığa sahip kişileri istihdam ediyor. Hafta boyunca Trattoria Solidale'nin mutfağı ve mekanları, Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin mesleği öğrenip uygulamaya koyabilecekleri bir eğitim laboratuvarına dönüşüyor. Ancak hafta sonları Trattoria halka açılıyor ve eğitim kursunu tamamlayanlara düzenli sözleşmeyle hem mutfak ekibinde hem de oda servisinde çalışma fırsatı sunuyor.