Gazze ve Acil Durum Şeridi'nin bazı bölgelerinde temel sağlık hizmetlerini garanti etmeyi başarıyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Gazze'deki ekip Acil durum El-Mawasi'nin sözde “insani bölgesi”nde kurulan bir sahra kliniğinde sağlık faaliyetlerine başladı. Filistin derneğinin yapısında CFTA (Kültür ve Özgür Düşünce Derneği) Gino Strada ve Teresa Sarti tarafından kurulan organizasyonun personeli günde ortalama 160 hasta ziyareti gerçekleştiriyor. Strip'teki tıbbi koordinatör Giorgio Monti, “Her üç kişiden biri çocuk; çoğu solunum, mide-bağırsak ve cilt hastalıklarından muzdarip” diyor. Aylardır tedavisiz kalan birçok kronik hasta da var. Her 10 hastadan biri yetersiz besleniyor.”

Khan Younis'teki yeni Acil Durum kliniği. Bu arada, Han Yunus bölgesinde yeni bir kliniğin inşaatına başlamak için, İsrail silahlı kuvvetlerinden çatışma bulunmadığına dair teyit, yani seçilen bölgenin İsrail silahlı kuvvetleri tarafından tanınmasını beklemeye devam ediyoruz. askeri faaliyetlerin dışında tutuldu.

Sağlık ihtiyaçları çok büyük ve nüfusun koşulları sürdürülemez durumda. Halen faaliyette olan yerel hastaneler, gerekli personel ve ilaçlara sahip olmamalarının yanı sıra genellikle aşırı kalabalıktır: diğer yapıların eksikliği nedeniyle hastalar ayakta tedavi esasına göre tedavi edilebilecek ihtiyaçları için de hastanelere başvurmaktadır. Gazze Şeridi'ndeki durum kritik ve nüfus gerçekten bitkin durumda: Sağlık hizmetlerinin eksikliğinin yanı sıra su, yiyecek ve barınma sıkıntısı da ağır basıyor.

Al-Mawasi'deki klinik. Yakın zamanda açılan bir ACİL DURUM ekibi, Şeridi'nin güneyindeki Al-Mawasi bölgesinde, belirtildiği gibi CFTA derneği tarafından yönetilen bir birinci basamak sağlık merkezine tıbbi ve lojistik destek sunuyor (Kültür ve Özgür Düşünce Derneği1991'den bu yana Gazze'de Filistin halkına kültürel ve eğitimden sosyal ve sağlık hizmetlerine kadar çeşitli cephelerde yardım sağlamak için çalışan bağımsız ve yerel bir STK. Burada hastalar ameliyat sonrası ihtiyaç duyulan temel bakımı, ilaçları ve pansumanları ücretsiz alabiliyor.

Yerinden edilmiş insanlar için devasa büyüklükte kamplar. Bir zamanlar kulüplerin varlığıyla karakterize edilen ve her halükarda normal günlük yaşamın yaşandığı bir kıyı bölgesi olan Al-Mawasi bölgesi, artık çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş insanlar için devasa bir kamp alanı haline geldi. “Nüfus, yaşamın her yönünü etkileyen ihtiyaçlarla çok zor koşullar altında geçiniyor. Sağlıktan ekonomik olana ve sosyal olana”, Gazze'deki ACİL DURUM misyonu başkanı Stefano Sozza ifade veriyor

İş sürekliliği nasıl sağlanır? İnsani yardım kuruluşu, faaliyetlerin sürekliliğini sağlamak için gerekli malzemenin eksiksiz tedarikini de yönetiyor. Faaliyetin ilk haftasında 800'den fazla hasta görüldü. Üçüncüsü ise çocuklar. Birçok solunum yolu enfeksiyonu, mide-bağırsak hastalıkları, kronik hastalıklar ve cilt hastalıkları tedavi edilmektedir.

Strip'te çalışmaların başlangıcı. Acil Durum ekibimiz, Han Yunus bölgesindeki yeni kliniğin inşaatına ilişkin çalışmaların başladığı geçen Ağustos ayında Gazze Şeridi'ne girdi. Yeni yapıda ilk yardım, tıbbi-cerrahi acil durumların stabilizasyonu ve diğer olası hastane tesislerine transfer garanti altına alınabilecek. Ve yine: yetişkinler ve çocuklar için temel tıbbi-cerrahi yardım, üreme sağlığı ayakta tedavi faaliyetleri ve ameliyat sonrası hemşirelik tedavisi.

İnsani yardım kuruluşlarına erişimde zorluklar. Acil Durum tarafından yayınlanan bir belgede, Şeride yardım götürme olasılığının, insani yardım kuruluşlarının erişimindeki büyük kısıtlamalarla, zorlu güvenlik koşullarıyla ve giderek kısıtlanan garantili insani alanla başa çıkması gerektiği belirtiliyor.