Gıda krizi ve cinsiyet ayrımcılığı: Gıda eksikliği esas olarak kadınları içerir

Namik

Aktif Üye
Turin – Gazze'deki solukun bir iş parçacığıyla asıldığı bir zamanda, Açlığa Karşı Eylem – Acil durum ekipleri ile H24 için kullanılabilir ve temel gıda kaynakları ile donatılmış olan STK, alışılmadık bir hızlı yanıt kapasitesi gösteren – insani yardımın katkısını önemli ölçüde artırmaya ve krizden önce bile, şeritten oluşan yardım gününde beş yüz kamyonun nasıl tepki verildiğini hatırlayarak bir itirazda bulunuyor.

Hala küçük yardım miktarı. “Yangından sonra sağlanan on yedinci yüzyıl birimleri, STK'tan bir notu bıraktı, bu da dünyanın 49 ülkesindeki projelerin sadece çok ciddi bir insani krizin nüfus kurbanının önünde, su ve hijyen-aliter sektörünün çöktüğü ve gıda güvenliğinin alarming koşullarına döküldüğü.

Açlık verileri – Gazze Şeridi'ndeki tarımsal üretim güçlü bir şekilde tehlikeye atıldı, ekilebilir toprakların% 68'i, tarım kuyularının% 52'si ve seraların% 44'ü son 15 ay içinde hasar gördü ve yerel üretim kapasitesini büyük ölçüde azaltı. Balık sektörü ile ilgili verileri daha da endişe verici: Balıkçı filosunun% 72'si ve sığırların% 95'i kayboldu.

Gıda maliyeti%1000 arttı. Trajik sonuç, pazarlara erişimi ailelerin% 84'üne kadar engelleyen temel gıda maliyetinin% 1000'in üzerinde bir artıştı. Açlığa Karşı EylemMikro şirketlerin desteği ve piyasanın yeniden başlatılmasıyla bölgedeki taahhüdün yanı sıra, 42 milyon ton molozlu ve yeniden yapılandırılması 15 yıla kadar öngörecek olan Gazze'nin toparlanmasının temel bir yönünün, 500 ve 700 milyon dolar arasında bir maliyetle, hem kadınların yerel topluluk içindeki aktif katılımını nasıl öne sürdüğüne odaklanmaktadır. Aslında, ailelerin beslenme sorumluluğunun genellikle ertelenmesi, onları erkeklerden açıkça daha fazla yetersiz beslenmeye maruz bırakan bir rol.

Cinsiyet ayrımcılığının etkisi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Kadın nüfusun ülkelerin üçte ikisinde açlıktan muzdarip olduğunu tahmin ediyor: bir aile birimi içinde, bir annenin kocasının aşırı yoksulluk durumu yaşama olasılığı% 25 daha fazladır, iklim değişikliğinden dolayı yerinden edilmiş insanların% 80'inin kadınlar ve 10 yetersizlik kurbanından 7 kişidir. Durumu ağırlaştırmak için, daha küçük ve daha az kaslı bedenler% 25 daha az enerji gerektirse de, beslenme ihtiyaçlarının erkeklerle aynı olduğu, bu nedenle – özellikle hamilelik ve emzirme sırasında – daha pahalı olan meyve, sebze ve proteinler gibi daha fazla besleyici gıdalar yemeleri gerekecekti.

Krizlerin üstesinden gelmek için kadınların rolü insani – Hükümlere kıyasla ters yönde hareket eden sayılar Sürdürülebilir kalkınma hedefleri2030 için ekonomik kalkınmada eşit fırsatların yanı sıra kadınlara karşı her türlü şiddetin ortadan kaldırılmasını umuyor. Düşük gelirli ülkelerde, kadın nüfus tarım sektöründeki istihdamın yaklaşık% 50'sini temsil etmektedir ve kadınlara daha fazla kaynak ayırmanın, karar vericiler olarak hareket etme koşullarında koyabileceği ve kararlara katılımlarının, ailelerin% 20'ye kadar aile gelirinde artışa izin vereceği tahmin edilmektedir.

Gazze'deki kadınlar, esnekliğin sembolü: Vesilesiyle Uluslararası Kadınlar Günü Birkaç gün önce, ?ibre açlığa karşı İşgal altındaki Filistin topraklarına katılan operatörlerinden birinin ifadesini yayınladı: “Gazze'nin hayatı, her yerde yıkılan binalar ve moloz ile kıyamet filme benziyor. Bu kez, önceki aylara kıyasla bir değişiklik aldım: gerilim azaldı ve havada temkinli bir umut var. [..] Meşgul olmak için her yaştan birçok kadın gördüm. “

“Molozda ellerini kazın”. Ve tekrar: molozda ellerinizi kazın, yeniden kullanılabilir bir şey arayın. Zaman, yorgunluk ve yeniden yapılandırmak için kalan az sayıda kaynak ayırıyorlar. Projelerden birine katılan bir anne bulmak için geri döndüm. Daha önce malzeme eksikliğine ve gaz eksikliğine rağmen, aile fırının geleneğini canlı tutmayı başardı. Oğlunun bu rüyası vardı, ama onu sürdürmek için vizyonu ve güce sahipti. Onun sadece kadınların topluluklarının temel sütunları olduğuna dair bir örnektir. “Burada Açlık Eylemini Destekleme Bağlantısı.