Göç, Kuzey Afrika’daki her üç kızdan biri Libya, Tunus ve Fas’a göç ederken taciz ve şiddete maruz kalıyor veya tanık oluyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Kuzey Afrika’da görüşülen her üç göçmen kızdan biri, başka bir yerde daha iyi bir gelecek aramak için kendi ülkelerinden kaçarken cinsel istismara veya diğer toplumsal cinsiyete dayalı şiddet biçimlerine maruz kalıyor veya tanık oluyor. Çatışmalar, şiddet, iş olanaklarının olmaması, aile içi anlaşmazlıklar ve istismara maruz kalma, zorla evlilikler, kızları Kuzey Afrika’ya veya Kuzey Afrika üzerinden göç etmeye iten faktörler arasında. O iddia ediyor Çocukları kurtarmak100 yılı aşkın süredir risk altındaki erkek ve kız çocuklarını kurtarmak için mücadele eden uluslararası STK, merkezle işbirliği içinde yürüttüğü bir çalışmada samuel salonu” başlıklıKuzey Afrika’da Hareket Halindeki Kızlar2022’de ağırlıklı olarak Sahra altı Afrika ülkelerinden Libya, Tunus ve Fas’a veya bunlar üzerinden göç eden ya da İtalya ve İspanya’ya gelen 9 ila 24 yaş arası kız çocukları ve genç kadınlarla yapılan görüşmelere dayanmaktadır.

Dünyada 281 milyon göçmen var. Afetler, çatışmalar ve şiddet rekor sayıda insanın kendi ülkelerini terk etmesine yol açtı ve dünya çapında yaklaşık 281 milyon insan göçmen. Orta Doğu ve Kuzey Afrika en fazla sayıda göçmen çocuğa ev sahipliği yapıyor ve göçmen kızların sayısı artıyor. tarafından yürütülen araştırma, Çocukları kurtarmak ve dan samuel salonuayrıca ankete katılan beş kızdan birinin göç nedeni olarak aile içi şiddeti gösterdiğini, yedi kızdan birinin ise zorla veya erken evlilikten kaçmak için kaçmayı gösterdiğini ortaya çıkardı.

Babasından kaçan yirmi yaşındaki bir gencin hikayesi. İspanya’da yaşayan 20 yaşındaki Rainatou, kendisini defalarca döven ve üç karısı olan yaşlı bir adamla evlendirmeye çalışan babasından kaçtığını söylüyor. “Kız kardeşlerim evden kaçtı ve onlardan bugüne kadar haber alamadık” dedi, “Babam öğrendiğinde kaçmayayım diye ayaklarımı yaktı. Ayağın yoksa dışarı çıkamazsın dedi. Ablalarım gibi kaçmayayım diye beni kılıç ve ateşle işaretledi ama ben köyümden kaçtım, beni bulup aynı yaraları tekrarlamasını ya da beni evlenmeye zorlamasını istemiyordum. Rainatou köyünden kaçmayı başardı. Beş gün boyunca tek başına ve parasız yürüdükten sonra bir kamyon tarafından alınıp en yakın kasabaya götürüldü.

Birçoğu ne kadar tehlikeyle karşı karşıya kalacaklarını bilmiyor. Seyahat planlama fırsatları genellikle sınırlıdır ve birçok kız yola çıkmadan önce göçle ilgili risklerin ve tehlikelerin tam boyutunun farkında değildir. Bazı kızlar, erkek gibi giyinmek veya kendilerini korumak için akranları veya yetişkinlerle seyahat etmek gibi tehlikeyi en aza indirmek için hileler kullandılar.

Annesi tarafından tecavüzden kurtarılan Marie. Annesiyle birlikte seyahat eden Kamerunlu 14 yaşındaki Marie, Fas ve Cezayir’de birçok kez evlere kapatıldığını anlattı. “Küçük bir köye vardık – dedi ki – Bizi almaya geldiler ve kadın ve çocuklarla birlikte başka bir yere götürdüler. Hareket etmeden, yemeden içmeden birkaç gün kaldık. Burada insanlara ve hatta çocuklara tecavüz ettiler. Bana da tecavüz edeceklerdi ama annem beni kurtarmayı başardı.”

“Yüzünüzü plastik torbalarla kapatıyorlar.” Kuzey Afrika üzerinden göç ederken diğer bir yaygın risk, tutuklanma veya gözaltıdır. 16 yaşındaki Noella, Fildişi Sahili’nden geliyor ve şimdi İtalya’da yaşıyor. Libya sahil güvenliği tarafından yakalandı ve bir gözaltı merkezine yollandı. “Libya’da kafamı duvara vurdular, dedi ona, para istediler ama benim bir ailem yok, bu yüzden bana kötü davrandılar. Diğer zamanlarda yüzünüze plastik bir torba koyarlar. Size zarar vermek istiyorlar.” Tehditlere ve tehlikelere ek olarak, kızların sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere temel sosyal hizmetlere erişimde engellerle karşılaşma olasılığı yüksektir. Görüşülen altı kızdan biri, hem ulaşımda hem de nihai varış noktasında hizmetlere erişimde engeller olduğunu bildirdi.

Herhangi bir yardım şeklinin olmaması. Göçmen kızların ruh sağlığı hizmetleri dahil olmak üzere sağlık hizmetlerine, aynı zamanda anne sağlığı hizmetlerine, doğum kaydına, eğitim ve barınma hizmetlerine erişmeleri gerekiyor. Belge eksikliği ve mevcut hizmetlere ilişkin farkındalık ile birleşen dil engelleri, yetkililere güvensizlik, diğer zorluklardır.

Olmayan sosyal hizmetler. “Göçmen kızların karşılaştıkları toplumsal cinsiyet risklerini ve engelleri dikkate alan hedefli desteğe ihtiyaçları var. Kendi ülkelerinden başlayarak, kendilerinin ve ailelerinin yola çıkmadan önce göçle ilgili bilgilere daha iyi erişmelerine ihtiyaç vardır, böylece yeniden yerleşmeyi seçerlerse yolculuklarını mümkün olduğunca güvenli hale getirmek için bilinçli kararlar alabilir ve adımlar atabilirler. Geçiş yerlerinde, tıbbi bakım da dahil olmak üzere sosyal hizmetlere erişimi iyileştirmek için acilen harekete geçilmesi gerekiyor” dedi. Göç ve Yerinden Edilme Girişimi İle ilgili Çocukları kurtarmak.

Bu çalışmanın önemi. “Bu çalışma, Kuzey Afrika üzerinden ve Kuzey Afrika’ya göç eden kızların deneyimlerine ilişkin bütüncül ve cinsiyete özgü bir anlayış sağlamak için türünün ilk örneği olduğu için kritik bir bilgi açığını ele alıyor. Mevcut politika ve programların, paydaşlarla birlikte çalışarak, aldıkları desteğin ihtiyaçlarını gerçekten karşıladığından emin olmak için hedeflenen ve toplumsal cinsiyeti kapsayıcı yaklaşımlar geliştirmek üzere uyarlanması gerekiyor” diye ekledi. samuel salonu.