Grubundan 6 kişi Covid’e yakalandı; Kanada Başbakanı Trudeau kendini karantinaya aldı

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, takımından altı kişinin Covid-19 testlerinin müspet çıkması üzerine kendisini karantinaya aldığını duyurdu.

Kanada Başbakanı Trudeau, başşehir Ottawa’daki konutundan düzenlediği çevrim içi basın toplantısında, ofisinden üç memur ile muhafaza takımından üç güvenlik nazaranvlisinin Covid-19 ile enfekte olduğunu belirtti.

Nizamlı testlerden geçtiğini ve temaslarını mümkün olduğunca azaltmak üzere halk sıhhati protokollerini izlediğini anlatan Trudeau, “Şimdiye kadarki tavsiyeleri yerine getirdim. Süratli testler ile sistemli testleri yaptırdım. Şu ana kadarki sonuçlar negatif. Müspet çıkan test kararı olursa bunu bileceksiniz, kelam veriyorum. Çalışanımla olan temasımın tabiatı göz önüne alındığında, tam izolasyona giriyorum. şüphesiz halk sıhhati yönergelerini takip etmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Trudeau, çalışanının ve güvenlik vazifelilerinin müspet test sonuçlarını ne vakit öğrendiğine ait bilgi paylaşmadı.

Halk sıhhati kısıtlamalarından etkilenenler için dayanak programları

Bu ortada federal hükümet, Omicron varyantının niye olduğu yeni halk sıhhati kısıtlamalarından etkilenenlere uygulanacak çeşitli takviye programlarını süreksiz olarak genişlettiğini deklare etti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile İstihdam ve İşgücü Geliştirme Bakanı Carla Qualtrough, düzenledikleri basın toplantısında, yeni takviyelere dair açıklamalarda bulundular.

Yeni uygulamayla tam kapanma yerine kapasitelerine yüzde 50 yahut daha fazla sınırlama getiren patronlara, gelirlerindeki düşme oranlarına göre dayanak yardımları yapılacak.

Hükümet, kelam konusu uygulamadan etkilenen emekçilere de haftalık 300 Kanada Doları personel tecrit yardımı verecek.

Maliye Bakanı Freeland, uygulamanın 12 Şubat 2022 tarihine kadar geçerli olacağını deklare etti.

Kanada’da, Covid-19’un Omicron ve öteki varyantlarının tesirini artırması üzerine, bar, lokanta, spor merkezleri, sinema, tiyatro ve okullar için birtakım bölgelerde tam kapanmaya gidilirken birtakım bölgelerde yüzde 50 kapasite sınırlaması getirilmişti.

Ülkede daha evvel hafifçeletilen seyahat kısıtlamaları ise bir daha uygulamaya konulmuştu.

(AA)