Hapishaneler, iç gözlem özgürlüktür: parmaklıklar ardındaki farkındalık yolları

Namik

Aktif Üye
ROMA – Derneğin içinde bulunduğu 15 İtalyan hapishanesi bulunmaktadır. Kurtuluş Hapishanesi Projesi (LPP), fonlar sayesinde mahkumlar ve cezaevi personeli için bilinçlendirme kursları başlattı. 8xbin arasındaİtalyan Budist Birliği. İç gözlem, Anayasa’nın 27. maddesindeki yeniden eğitim ilkesinin gerçekleştirilmesine yardımcı olabilir: Dernek Kurtuluş Hapishanesi Projesi1996 yılında ABD’de bir Budist rahibenin inisiyatifiyle doğdu, İtalyan cezaevlerinde hem mahkumlara ve personele (eğitimciler ve hapishane polis memurları gibi) hem de eski mahkumlara ve aile üyelerine yönelik bilinçlendirme kursları sunuyor. Gözaltı yerlerinde bile kişisel gelişim ve kendini tanıma düzeyinde, kişinin “insan” üzerinde çalışabileceği inancına dayanan bir faaliyet.

Laiklikten ilham alan yollar. LPP, Budist felsefesinden esinlenmiştir, ancak yollar – grup ve bireysel – tamamen sekülerdir ve öncelikle farkındalık eğitimi veya daha doğrusu zihnin “burada ve şimdi”de merkezlenmesi, yargılayıcı olmayan bir varlıkla kendini dinlemesi ile ilgilidir. 2009 yılında başlayan LPP kursları bugün 15 cezaevinde mevcut olup, aralarında Milano-Bollate cezaevi 5 grupla öne çıkmaktadır, aynı zamanda Turin, Monza, Pavia, Lodi, Padua, Modena, Pisa, Volterra, Livorno , Velletri , Trani, Algero, Palermo, Treviso. 2023’te bile büyümeye devam eden bir yayılma.

Operatörlerin eğitim süreci. Hapishaneye giren ve bilinçlendirme kurslarına liderlik eden operatörler, zorlu bir bağlamda faaliyet göstermek için teorik ve pratik unsurların edinilmesini, hapishane yönetimi, hapishane nüfusu, yetkililer ve hapishane ile ilişkiler kurma zorunluluğunu destekleyen titiz bir eğitim sürecini takip etmelidir. memurlar. Bugün toplamda 22 aktif operatör var ve haftalık 10-15 kişilik gruplar düzenliyorlar.

Herkese uygun bir teklif. “Operatörlerin çok eğitim alması ve motive olması gerekiyor çünkü bu kolay bir karşılaştırma değil; her şeyden önce ‘otantik’ olmalılar ve bir anlayış biçimi uygulamalılar, ancak suçların kurbanlarını unutmamalılar. Onlar şefkat savaşçıları”, diyor Lara Gatto, başkanı Kurtuluş Hapishanesi Projesi İtalyaLPP’nin programa ilgi gösteren herhangi bir mahkumu nasıl karşıladığını anlatan sözlerine şöyle devam ediyor: “Her insanı karakterize eden yönlere dayandığı için herkese uygun bir teklif; sosyal çıkarım, coğrafi, kültürel veya dini köken ne olursa olsun”.

Ana hedefler. Kurtuluş Hapishanesi Projesi kurslarının ana hedeflerinden biri, hapishane içinde ve dışında daha barışçıl ortamlar yaratılmasına yardımcı olmaktır; özellikle “yeni gelenler”, cezaevine yeni gelenler ve “istifa edenler” için öfke kontrol grupları oluşturuldu.

Kâr amacı gütmeyen bir gerçeklik. LPP, İtalyan Budist Birliği tarafından desteklenen kar amacı gütmeyen küçük kuruluşlardan biridir: 8xmille ile finanse edilen faaliyetlerin etkisi, İtalya’da bir dini mezhep tarafından hazırlanan ve web sitesinde bulunan ilk sürdürülebilirlik raporu olan 2022 Etki Raporunda vurgulanmıştır. .