Hindistan, “ezilen” kastına ait Dalit öğrencileri, sınavı sınıfın dışına çıkarmalı

Namik

Aktif Üye
Yeni Delhi (Asianews) – Hindistan'ın en yoksul bölgelerinin köylerinde, geleneksel inançlar (genellikle dini kökenli) hala çok güçlüdür, bu da menstruasyon sırasında kadınların “saf olmayan” ve hasat ve başka bir dokunuşa zarar verebilecekleri çok güçlüdür. Bu şekilde, güney Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde, coimetable bölgesindeki özel bir okulda, bir öğrenciye dayatıldı dalit Menstrüasyon ile – ben dalit Onlar, Tamil Nadu'da, Hindu kastlarının sosyal ve dini sisteminin dışında çok sayıda insandır – sınıfın dışındaki adımlarda oturan yıl sonu sınavlarına girmek için. Bölüm Swamy Chidbhavananda Matric Yüksek Ortaokulu Senguttaipalayam'da gerçekleşti.

Eğitim Bakanı'nın yanıtı. Kamuoyunun artan öfkelenmesi ve sivil hakları savunmada yerel örgütlerle karşı karşıya kalan Tamil Nadu Eğitim Bakanı olaya karşı bir pozisyon aldı: “Bir departman soruşturması yürütüldü ve okul müdürü askıya alındı. Herhangi bir şekilde tolere edilemez – Bakan – Bakan – öğrenci yalnız değil. Burada olacağız.”

Hint Sosyal Sisteminin 2 Ayrışma İlkeleri. Dava, Hint sosyal sisteminden kaynaklanan iki sorunun sürekliliği konusunda halka açık bir tartışma yaptı: kastlara bölünme ve menstruasyon damgası. Çift ayrımcılıktır. Tüm kadınlar, kastlarına bakılmaksızın, adet döneminde saf olmayan kabul edilir. Ergenliğe ulaşır ulaşmaz, onlar için hindistancevizi dallarından yapılmış geçici bir kulübe yaratarak evden uzakta oturuyorlar. Dalit de dokunulmaz olarak kabul edilir. Dalit kız, Dalit olarak ve tüm kadınları etkileyen doğal döngü döneminde olduğu gibi saf olmayan olarak kabul edilir.

Hala çok damgalanmış bir tema. Bazı yasama ve sosyal ilerlemelere rağmen – hijyenik ürünler üzerindeki% 12 verginin 2018'deki kaldırılması da dahil olmak üzere – menstruasyon Hindistan'da güçlü bir şekilde damgalanmış bir konu olmaya devam etmektedir. Ülkenin birçok bölgesinde, kadınlar ve adet kızlar hala dini törenler ve ev içi faaliyetler hariç tutulur ve tapınaklara ve mutfaklara girmeleri engellenir.

Menstrüel döngüsüne bağlı 23 milyon kızın okul terk edilmesi. Gençlerin sağlığına katılan bir kuruluş olan Dasra tarafından yapılan 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre, her yıl yaklaşık 23 milyon Hintli kız, adet hijyenin yönetimi için yeterli altyapının olmaması nedeniyle okulu terk ediyor. Birçok okul kurumunda, erişilebilir banyolar hala eksik, temiz su, hijyenik emiciler ve yeterli eğitim programları.

* Nirmala Carvalho – Asianews