Hindistan'da günde 35 sentle geçinen kentte kadınlara destek programı

Namik

Aktif Üye
ROMA – Çekçek sürün, hazırlanın baba (vejetaryen atıştırmalık) ve turşu, baharat yapımı ve satışı, dijital okuryazarlık kurslarına ve şiddet farkındalığı oturumlarına katılım. Kısacası, yerel topluluklar içinde tasarruf grupları ve lider figürleri yaratarak kişinin ekonomik ve mali özerkliğini elde edin. Bu ve çok daha fazlası işyeri, finans, sosyal ve sağlık alanlarındaki büyüme projesinin kalbidir Pangea Vakfı Ailelerin %60'ının günde 50 rupi (35 sent) ile yaşadığı Varanasi'nin 15 köyünde 1000 “düşük sınıf” ve okuma yazma bilmeyen kadınla başladı.

Yoksulluk ve baskıdan kurtuluşa. 2007 yılında doğan ve desteği sayesinde bir program San Zeno Vakfıbugün bu 15 kırsal köydeki kadınların güçlendirilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla devam ediyor. “Proje – diyor başkan yardımcısı Simona Lanzoni Pangea – kadınları şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakmak zorunda bırakan aşırı yoksulluk ve kültürel baskı durumlarını, özerkliklerini ve dolayısıyla özgürlüklerini elde etmek için kurtuluş durumlarına dönüştürmeyi amaçlamaktadır”.

Eğitim ve işe yerleştirme. Lanzoni, “Geçen Haziran ayında projeleri ziyaret etmek için Hindistan'a döndük” diyor. Gezi, yürütülen faaliyetlerin varış noktasını tespit etmemize ve yararlanıcılarla tanışmamıza olanak sağladı.” Bunlardan ilki kadınların çalışmaları ile ilgili ve her şeyden önce kadınların küçük ekonomik faaliyetlere başlamaları için eğitim veriyor. En sık karşılaşılan örnek, “Basta kastından” kadınlara hammaddeden başlayarak son ambalajlamaya kadar üretim süreci hakkında eğitim verilen ve baharat üretimi için laboratuvarda rotasyonlu çalışmaya çağrılan aylık baharat üretimi eğitimi. İlgili kadınların hijyen standartları konusunda bilinçlendirilmesi ve Sağlıklı beslenmenin önemi Baharatları bazı mağazalardan veya marketlerden satın alabilirsiniz. çevrimiçi mağaza.

Turşu ve papad üretimi konusunda eğitim. Kadınların farklı türde yemek hazırlamayı öğrendikleri çeşitli eğitim kursları düzenlendi. turşu Ve baba. Ayrıca ürünlerinin üretimi ve satışını denemek için üretim merkezlerini kullanmayı da öğrendiler. Sonuç, halihazırda piyasada bulunan tekliflerle rekabet edebilecek yüksek kalitededir. Kadınlar artık ürün ambalajının geliştirilmesi üzerinde çalışıyor. Satış, hem ürünlerin pazardaki varlığından yararlanılarak hem de kadınların bizzat pazara doğrudan satış yapması yoluyla gerçekleşecek.

Kurutulmuş çiçeklerden yapılmış el yapımı tütsü çubukları. Bu durumda projenin kadın yararlanıcıları Pangeaçiçekleri, yapraklarını ayırmayı, kurutup toz haline getirmeyi öğrendiler. Toza birkaç damla parfümün nasıl ekleneceği öğretildi. Şu anda kadınlar saatte yaklaşık 150 tütsü çubuğu üretebiliyor. Faaliyetlere paralel olarak yerel pazarlarda stant kurularak veya doğrudan satış yoluyla kadın ürünleri satış ağı geliştirilerek pazarlama çalışmaları güçlendirildi.

Keçi yetiştiriciliği. Bu eğitim sırasında kadınlar keçi türlerini, beslenmelerini, üreme yönetimi tekniklerini ve hayvan bakımını tanımayı öğrendiler. Bazıları aile ekonomisi için değerli bir varlık olan keçi satın almak için yatırım yapmayı da düşündü.

Çekçek sürüşü. Ayrıca Pangea sayesinde, kadınların tabu korkusuna ve farkındalığına rağmen karlı bir faaliyet olan bu araçları kullanma tekniğini öğrenmek istediklerini ifade eden iki köyden kadınların katıldığı çekçek kullanmayı öğrenme kursları düzenlendi. araç kullanmak. Simona Lanzoni, “Kadınlardan biri bisiklete binmeyi bile bilmiyordu” dedi ve şimdi sadece araba kullanmayı öğrenmekle kalmadı, aynı zamanda diğer kadınları eğiteceği ikinci bir kursa da liderlik edecek. Çevrelerini saran tabu ve stereotiplere rağmen birçoğu araca ve yollara aşina hale geldi. Hatta bir kadın kocasını araba kiralayıp iş kurmaya ikna etmeye çalışıyor.”

Finansal okuryazarlık. Ayrıca kadınlara tasarrufun önemi, bankaların rolü ve banka hesabı sahibi olmanın önemi konularında eğitimler verilen özel çalıştaylar aracılığıyla finansal okuryazarlık konusunda da eylemler gerçekleştirilmiş ve kız çocuklarına yönelik dijital bilgi kursları başlatılmıştır. Bunun sonunda eğitimlerine devam etmeleri için 12 burs verildi.