İnsani yardım: “Chukuana”, gerçek anlamda sömürgecilikten kurtulma: uluslararası işbirliğinin geleceği

Namik

Aktif Üye
ROMA – Sömürgecilikten kurtulma ve uluslararası işbirliğinin değeri konulu bir etkinlik düzenleniyor. Onlus Dünyasındaki Dayanışma Toplulukları, Casa del Municipio di Roma I’de, Galileo Galilei aracılığıyla 53. Girişimler, tartışmalar ve Marco Palombi’nin çekimlerinin yer aldığı bir fotoğraf sergisi: gerçek uluslararası işbirliği kültürünü teşvik etmek ve özerklik ve kendi kaderini tayin etme ihtiyacı üzerine düşünmek için her şey Dünyanın güneyindeki yerel ortaklar tarafından giderek daha fazla talep ediliyor. Serginin adı Swahili dilinde birbirine yardım etmek anlamına gelen “CHUKUANA”

Marco Palombi’nin fotoğrafları. Bunlar, DiRE Ajansı gazetecisi Vincenzo Giardina ve ekibiyle birlikte Mayıs 2022’de Tanzanya’ya yapılan bir gezi sırasında çekilen hayat anlarından oluşan bir hikayeye eşlik eden görüntülerdir. Dünyadaki Dayanışma Toplulukları. 20 yılı aşkın foto muhabirliği geçmişine sahip Romalı foto muhabiri Marco Palombi, 2007’den bu yana “La Repubblica” ve “La Stampa” dergilerinde röportajlarını yayınlıyor. Hümanist, belgesel yapımcısı, misyon sahibi fotoğrafçı, görüntü, video toplama ve toplama , dünyanın dört bir yanından günlük gerçeklere kısa bakışlar: Haiti, Somali, Burkina Faso, Lübnan, Irak, Nijer, Gürcistan ve 2022’de Tanzanya’ya kadar daha birçokları.

İşbirliği kültürü. “Sergi mi? (gerçek) uluslararası işbirliği kültürünü teşvik etme fırsatı – tarafından yayınlanan bir notta okuduk Dünyadaki dayanışma toplulukları – Yerel ev sahibi topluluklarla (gerçek) bir ilişkiden geçen ve böylece onların gelişimlerinin öncüsü olmaları. Sergi, rehabilitasyon merkezlerinin yerel personelinin, yardım görevlilerinin ve derin bir ortaklık amacıyla işbirliği programları yürüten kamu hizmetindeki gençlerin tutkuyla yaptığı çalışmaları sergilemeyi amaçlıyor.”