İnsani yardım, İşbirliği ve Kalkınma: Jeopolitik ve Avrupa, Güvenlik ile ilgili ISPI kursları da burada

Namik

Üye
ROMA – Oradan devam edin Kış Okulu (ISPI okulunda) Cuma ve Cumartesi günleri çevrimiçi olarak takip edilecek derslerle, Jeopolitik, Avrupa İşleri, Güvenlik, İşbirliği ve Kalkınma, İnsani Acil Durumlar konuları arasından seçim yaparak.

PROGRAM

8-9 Kasım Göçler ve insani yardım.
Mülteciler, yerinden edilmiş kişiler, insan ticareti mağdurları. Göç hareketleri gerçek insani krizlerin karakterine büründü: bunlar nasıl yönetilecek? Yardım ve koruma nasıl sağlanır?

15-16 Kasım İnsani yardımda izleme ve değerlendirme. Bir insani yardım projesinin nasıl izleneceğine ve değerlendirileceğine ilişkin pratik bir rehber: veri toplamadan niceliksel ve niteliksel metodolojilere, analizden vaka çalışmaları ve doğrudan deneyimlerin eşlik ettiği raporlara kadar.

22-23 Kasım, AI uluslararası işbirliğine başvurdu. Yapay Zeka giderek daha fazla mevcut ve uluslararası işbirlikleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde uygulama olanakları sunuyor: Çeşitli projelerin eğitim, uygulama ve değerlendirme aşamalarında da uygulamak için onu bilmek faydalıdır.

22-23 Kasım, Çağdaş Çatışmalarda İstihbarat. Günümüzün çatışma dinamiklerini daha iyi anlamak için modern çatışmalarda istihbaratın rolüne ve bilgi toplama sürecine ilişkin görüşler: bağlamdan göstergelere, istihbarat döngüsünden analistin rolüne.

29-30 Kasım, NATO: dönüşüm, müdahaleler ve güncel zorluklar. NATO'nun uluslararası sistemdeki rolü nedir? Balkanlar, Libya ve Afganistan'daki misyonlar ve bugünkü rolüne odaklanarak son yıllarda yaşananların ve temel dönüşüm süreçlerinin analizi.

Daha fazla bilgi için. ISPI Okulu E-posta: [email protected]; Telefon: +39 02863313275