İtalyan işbirliği, Çad'ın tarım alanlarındaki gençlerin ve kadınların kurtuluşu için yardım

Namik

Aktif Üye
Roma – Niamey'in (Nijer'de) merkeziİtalyan Kalkınma İşbirliği Ajansı (AICS), girişimin gerçekleştirilmesi için bir duyuru yayınladı “Çad'da (Fasenda) sürdürülebilir tarımsal-Silvo-pastoral zincirlerde gençlerin ve kadınların sosyo-ekonomik kurtuluşunu teşvik edin “. Proje, Ouaddaï, Dar Sila, Salamat ve Moyen-Chari illerinde esnek üretim sistemlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Duyurunun hedefleri. Duyurunun temel amacı, hedef alanlardaki popülasyonların kuyu ve gıda güvenliğini artırmaktır. Proje, karlılığı, esnekliği ve kapsayıcılığı teşvik ederek tarımsal-pastoral sistemleri ve sürdürülebilir balık balıkçılığını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Genç ve kadınlara özel bir dikkat: aracılığıyla: Dünya'ya erişimin iyileştirilmesi ve doğal kaynaklar; Agri -gıda üretiminde ekolojik tekniklerle artış. Ve daha sonra depolama ve pazar erişimi için özel yardım ile yerel şirketlerin üretiminin, dönüştürücü ve ticari becerilerinin güçlendirilmesi.

Uygun bedenler. Duyuru Sivil Toplum Örgütleri (OSC) İtalyan ve eşleri, müdahale sektörlerinde alanda kanıtlanmış deneyim ve beceriler. Ortaklıklar şunları içermelidir: Chad'de en az bir yerel ortak (zorunlu); Massimo üç ortak, bunların kapsamlı ortaklıkları durumunda en az iki oda. OSC, tek bir teklif teklif eden bir konu olarak sunmalıdır, ancak başka bir teklifte ortak olarak katılabilir.

Mevcut kaynaklar.

Duyuru, tek bir lot için toplam 2.550.000 Euro miktar sağlıyor:

– Bir proje için maksimum: 1.275.000 Euro.

– Yıllık Dağıtım: 510.000 Euro (ilk yıl), 382.500 Euro (ikinci ve üçüncü yıl).

– Teklifler, ortaklık talepleri olmadan ICS tarafından tam olarak finanse edilecektir.

Gereksinimler ve kabul edilebilirlik kriterleri

– Teklifler, ilgili illerde yerel yetkililerin destek mektuplarını içermelidir.

– Projeler çevresel sürdürülebilirlik ve cinsiyet dahil etme kriterlerine saygı duymalıdır (Rio Markers ve OCSE-DAC).

– İlerlemeyi izlemek için net ve ölçülebilir performans göstergeleri tanımlanmalıdır.

– Tam belgelerin 28 Mart 2025 tarihli 18 saat (Niamey Time) PEC aracılığıyla gönderilmelidir.