Kongo Demokratik Cumhuriyeti: 850 bin kişi, yarısı çocuk, savaş için kaçıyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğu kesiminde Kivu Sud eyaletindeki çatışmanın yeniden yeniden kaldırılması, neredeyse yarısı çocuk olan 850.000'den fazla insanı evlerini terk etmeye zorladı. Birçoğu güvencesiz koşullarda, okullarda, kiliselerde veya açık havada mülteciler, temiz su, tuvalet hizmeti, Mendic yardım ve eğitime sınırlı erişim ile yaşıyor.

Çocuklara karşı ciddi ihlaller. Eyalette devam eden şiddet, çocuklara yönelik ciddi ihlallerde artışa yol açtı. Ocak 2025'ten itibaren doğrulanan vakalar arttı ve Aralık 2024'e kıyasla yaklaşık% 150 artışa ulaştı. Bu ihlaller arasında cinsel şiddet, öldürme, sakatlama ve işe alım ve çocukların silahlı gruplar tarafından kullanımı yer alıyor.

Küçük refakatsiz bir sığınak için çalışır. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki UNICEF temsilcisi Jean François Basse, Mart ayının başında Doğu Bölgesi'nde Bukavu'daki krizin sonuçlarını görmek ve Birleşmiş Milletler Fonu çocukluk için gelişmiş tepkisini değerlendirmek için bir görevdeydi. “Üniversite kliniklerine sığınmak için refakatsiz çocuklarla tanıştım – her şeyi kaybeden çocuklar. Stresleri muazzam, hedef olarak kullanılıyorlar, sanki hiçbir şey olmuş gibi öldürülüyor, silahlı oluşumlarda, ebeveynlerden ayrılmış, cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldı”.

Ve sonra olağan etkiler: yardım getirmenin zorlukları. Bukavu'nun 25 km kuzeyindeki Kavumu havaalanının kapanması – temel yardımın dağılımı için hayati bir erişim noktası – ve bankaların kapatılması, aşırı kalabalık hastaneler ve ilaç ve tıbbi ekipman sıkıntısı ile saha operasyonlarını ve gecikmiş ödemeleri ve dağıtımları kesintiye uğrattı. Kolera, kızamık ve mpox salgınları (maymunların vaiono'ları yayılıyor. Geçen Ocak ayından bu yana, Şubat ayı sonunda 377 yeni bulaşma vakası, Minova ve Uvira'daki disnova yerleri ve sağlık alanları için diğerlerinden daha fazla etkilenen 377 kolera vakası bildirildi.

300 bin öğrenci için okul faaliyetlerinin engellenmesi. Eğitim ayrıca, ilde 1.000'den fazla okulun kapatılması ile 300.000'den fazla öğrenci için eğitimin kesintiye uğramasıyla sonuçlara uğramaktadır. Sadece Bukavu'da 19 okul, yerinden edilmiş aileler için geçici barınaklara dönüştürüldü ve eğitimi ve insani ihtiyaçları desteklemek için alternatif çözümlere acil ihtiyacın altını çizdi.

UNICEF'in yanıtı. Tüm bunlara yanıt olarak, UNICEF, diğer yerel ortaklarla birlikte çocukları ve aileleri destekler. Her şeyden önce, refakatsiz reşit olmayanları aileleriyle bir araya getirmeye çalışıyoruz. Çocuklar ve etkilenen aileler için psikososyal destek ve hizmetler sağlayan dört “dinleme merkezi” zaten operasyoneldir. Günde 180.000 litre temiz su sağlayan üç saflaştırma istasyonu ile içme suyu ve tuvaletlere erişim de gelişiyor.

Kolera için müdahaleler. Bu arada, kuruluşun mobil ekipleri kolera, dezenfeksiyon, farkındalık ve tıbbi ziyaretlerden etkilenen alanlarda çalışıyor. Yerdeki taahhüt aynı zamanda okulları yeniden açmaya, hasarlı yapıları değerlendirmeye ve daha sonra bunları rehabilite etmeye odaklanır.