Küresel sağlık, Libya'daki kız ve erkek çocukların bakımına yönelik programlar: “Herkes için kaliteli erişim”

Namik

Aktif Üye
FLORANSA – Anlaşmalı olarak Terre des Hommes İtalya Toskana Bölgesi Küresel Sağlık Merkezi bu hafta 27-31 Mayıs tarihleri arasında bir eğitim kursuna başladı işte Libya'nın Bingazi kentindeki çocuk hastanesinin sağlık personeli için. Girişim “OPLA – ERİŞİLEBİLİR LİBYA ÇOCUK HASTANELERİ”tarafından finanse olanİtalyan Kalkınma İşbirliği Ajansı (AICS), Trablus'ta bulunan ve ülkedeki iki pediatri hastanesinde çocukların tıbbi bakıma evrensel ve kaliteli erişimini garanti altına almak amacıyla “Pediatri hizmetlerinin desteklenmesi için Libya'da Acil Durum Programı”nın daha geniş çerçevesi dahilinde Bingazi.

Eğitim pediatrik onkolojiye odaklandı. Bu ilk haftanın ardından iki eğitim misyonu daha takip edecek: Eylül ayında Tunus'a ve Kasım ayında İtalya'ya, sonuncusu Trablus hastanesindeki sağlık personeline adanacak. Eğitim, pediatrik onko-hematoloji (özellikle kemoterapi tedavileri, ağrı terapisi, toksisite yönetimi başta olmak üzere) gibi konulara ve kanserden etkilenen kız ve erkek çocukların ebeveynleri ve bakıcılarıyla iletişim teknikleri üzerine odaklanacaktır.

Programa 16 sağlık çalışanı katılıyor. IRCCS Floransa “Meyer” Üniversite Hastanesi tarafından yürütülen son derece uzmanlaşmış eğitim programı, doktorlar, hemşireler ve eczacılar da dahil olmak üzere sekizi Trablus'tan ve sekizi Bingazi'den olmak üzere toplamda 16 sağlık çalışanını kapsayacak.

İtalyan İşbirliğinin Libya'daki Rolü. Amaç, başta sağlık hizmetleri olmak üzere kaliteli kamu hizmetleri sağlama konusunda ülkenin kapasitesini güçlendirmektir” diyor Tunus'taki AICS Bölge Genel Merkezi Direktörü Andrea Senari “Pediatri hizmetlerine yönelik yardım programımız ile Meyer ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Floransa, Küresel Sağlık Merkezi ve bu alanda faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu Terre des Hommes İtalya, WeWorld Onlus Ve Acil Durum Uluslararası PrömiyeriTrablus ve Bingazi hastanelerinde pediatrik bakımın erişimini ve kalitesini artırmak. Müdahalelerin sürdürülebilir olması ve sunulan hizmetlere kalite kazandırılması açısından bu süreçteki eğitim ve bilgi alışverişi esastır.”

Doğrudan deneyimlere dayalı eğitim. “Ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz” Terre des Hommes İtalya ve yanındaİtalyan Kalkınma İşbirliği Ajansı Libya'dakine benzer önemli bir senaryoda” – diyor Direktör Doktor Maria Josè Caldes Toskana Bölgesi Küresel Sağlık Merkezi. – “Tıbbın sürekli geliştiği bir çağda, geleceğin doktorları en güncel kanıtlara ve en etkili tekniklere dayanarak kaliteli bakım sunmaya hazır olmalıdır. Uzmanlarımızın yanı sıra sağlık personelinin de doğrudan deneyime dayalı olarak eğitilmesi, teorik bilginin en iyi klinik uygulamalarla bütünleştirilmesini sağlayarak çocuklara sunulan sağlık hizmetinin kalitesini artırıyor.”

Terre Des Hommes'un Libya'daki çalışması.Terre des Hommes İtalya 2018 yılından bu yana Libya'da faaliyet gösteriyor ve kız ve erkek çocukların korunmasına yönelik kararlılığımız, onların sağlıklarının korunmasına da yansıyor. Nitelikli sağlık personelinin eğitimi, kız ve erkek çocuklar için yeterli ve kaliteli bakımı garanti altına almak için temel bir unsurdur.”, diyor Bruno Neri, Kıdemli Program Yöneticisi Terre des Hommes. “Meyer Hastanesi ile yaptığımız işbirliği, Libya'daki birçok genç hastanın hayatını iyileştirmemize olanak sağlayacak.”

OPLA projesi. Terre des Hommes İtalya ile konsorsiyum halinde yürütülmektedir. WeWorld Onlus Ve Premiere Urgence Internationale ve personel eğitimi bileşeniyle sınırlı olmayıp, iki hastanenin sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve genç hastalar ve aileleri için psikososyal desteğin garanti edilmesi yoluyla kız ve erkek çocuklar için daha iyi sağlık bakımı garanti etmeyi amaçlamaktadır.