Libya, göçmenler: yetkililer Tunus sınırı boyunca düşmanca güvenlik varlığını güçlendiriyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Hükümetin birkaç gün önce yaptığı açıklamaya göre, Libya içişleri bakanlığı yasadışı göçmen akışını engellemek amacıyla Tunus ile olan gözenekli sınır boyunca güvenlik devriyelerini artırdı. İnternet sitesi Libya Güncellemesi Libya’nın sınır boyunca yığılmış göçmenlere insani yardım sağladığını söyledi. Orada Libya Kızılayı ve diğer insani yardım kuruluşları, Tunus’a giremeyen göçmenlerin ailelerine temel ihtiyaçları ulaştırdı.

Bu “düzenliliği” elde etmek imkansız. Geçici Libya Başbakanı Abdel Hamid Dbeibeh tarafından toplanan üst düzey bir komite, Libya-Tunus sınır bölgesi çevresindeki güvenlik durumunu inceledi. Yetkililer, sınır polisi operasyonlarını daha iyi koordine etmek ve düzensiz göçle mücadele etmek için kurumlar arası bir güvenlik görev gücü oluşturmayı görüştüler. “Usulsüzlükleri” durdurmak düşüncesiyle sınırları sıkılaştırmanın aslında “düzenleyecek” hiçbir şeyi olmayan bir olguyu, artık fazla düzenlenemeyen acil ihtiyaçlardan kaynaklandığı için zorla engellemek anlamına geldiği açıktır.

Dayanışma önlemleri. Komite ayrıca insani yardım kuruluşlarıyla koordinasyon içinde mahsur kalan göçmenlerin ailelerine daha fazla insani yardım sağlamanın yollarını tartıştı. Yetkililer, sınır dışı edilme prosedürlerini bekleyen Libya topraklarında alıkonulan göçmenlerin durumunu incelemeyi planlıyor.