Napoli, “Sott'e'ngoppa” derneği tarafından Ponticelli'nin kentsel dönüşüm projesi

Namik

Aktif Üye
NAPOLİ – Bugün Ponticelli bölgesinin kalbinde başlıyor. “Tarım-Kültür” projesideneysel kentsel planlama politikalarının nasıl yenilikçi kentsel dönüşüm programlarına dönüşebileceğinin somut bir örneği. Tarafından desteklenenSott'e'ncoppa Derneği ve tarafından desteklenen GÜNEY Vakfı İLEGirişim, arazinin yeniden geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik, sosyal katılım ve ekonomik kalkınmayı bütünleştiren yenilikçi bir kamu kullanımı yolunun başlatılması yoluyla mahallenin kentsel iyileştirme planının bir önizlemesini temsil ediyor.

Sürdürülebilir tarım, sosyal içerme ve eğitim faaliyetleri. Proje, Napoli Belediyesi'nin bir kamu duyurusu yoluyla bir ortak seçmek ve yerel toplum için yüksek olumlu etkiye sahip faaliyetlerin gelişimini teşvik etmek için 10.000 metrekareden fazla araziyi kullanıma sunan bir girişiminden doğmuştur. Bu alanı sürdürülebilir tarım, sosyal katılım ve eğitim faaliyetlerini entegre eden bir projeye tahsis etme kararı, bir kentsel planın nasıl yalnızca bölgesel yeniden kalkınma için bir araca değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik inovasyon için itici bir güce de dönüşebileceğini gösteriyor.

Terk edilmişlik durumundan kolektif kaynağa. “Agri-Cultura”, Ponticelli bölgesinin entegre bir şekilde kurtarılmasını amaçlayan gelecekteki kentsel planlama kılavuzlarını öngörerek, terk edilmiş arazilerin toplum için bir kaynağa nasıl dönüştürülebileceğinin somut bir örneğini temsil ediyor. Belediyenin stratejik vizyonu sayesinde bu proje, kentsel dönüşümün uzun vadeli faydalarını ön plana çıkararak bir sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık modeli olarak kendini kanıtlıyor.

Tarımın ötesine geçiyoruz. “Agri-Cultura” basit tarımın ötesine geçiyor: sosyal hizmetin yenilenmesini teşvik eden ve dezavantajlı insanlar ve korunmasız bireyler için fırsatlar yaratan bir projedir. Napoli Belediyesi'nin bu araziyi tahsis ederken izlediği deneysel politika, döngüsel ekonomi ve çevresel sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen sürdürülebilir bir işletmenin geliştirilmesinde katalizör görevi gördü. Proje yalnızca terk edilmiş bir alanı yeniden geliştirmek ve geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda insan sermayesine de yatırım yapıyor, iş piyasasından dışlanma riski taşıyanlara eğitim kursları ve işe yerleştirme fırsatları sunuyor.