Okul, Eğitim Yoksulluğu: Genç Gönüllü Üniversite Öğrencilerini Kapsayan “Ödev” Projesi

Namik

Aktif Üye
ROMAözel öğretmen Program içinde çevrimiçi etkinleştirildi Ödev@casatarafından seçilen bir proje Çocuklarla içinde Eğitim yoksulluğunun kontrastı için fon çocukÇalışmada desteklemek için, üç yıldan fazla bir süre, göçmen, yeni veya uzak geçmişi olan öğrenciler de dahil olmak üzere birinci sınıf ortaokuldan yaklaşık 1.600 öğrenci. Projeye katılan üniversitelerin 840 öğrencisi, özel bir çağrı yoluyla seçilen, uygun şekilde eğitilmiş ve ücretlendirilmiş, bilimsel ve beşeri bilimlerdeki küçük erkek ve kızlara yardımcı olacak.

Göçmen öğrencileri zorlukla desteklemek için tasarlanmıştır. Ödev@casa Çalışmayı uzaktan yenilemek ve öğrencileri ve öğrencileri zorlukta motive edebilecek ve destekleyebilecek eğitim yöntemleri geliştirmek amacına sahip üç yıllık bir projedir. 2020'de tasarlandı De Agostini Vakfı ve Turin Üniversitesi'nden, bu baskı için tarafından finanse edilmektedir. De Agostini VakfıÇocuklarla VakıfAlberto ve Franca Riva VakfıUnicredit Vakfı, Topluluk Novarese Vakfı.

Ortaklık. Şunlardan oluşurlar: Parsek Sosyal Kooperatif (Lider, Roma), Sosyal Kooperatif Raggio Verde (Novara), Traparenthesi APS (Napoli), Associazion I Renkli Çatılar (Ragusa), Turin Üniversitesi (Bilimsel Yönetici), Sapienza Üniversitesi, Naples Federico Üniversitesi, Üniversite İlgili dört bölgenin karmaşık bağlamlarında faaliyet gösteren Messina ve 16 okul: Piedmont, Lazio, Campania ve Sicilya.

Öğretmenlerin seçimi. Proje, Turin Üniversitesi tarafından tasarlanan ve geliştirilen dijital bir ortam kullanarak uzaktan yapılan öğrenme desteği sunuyor. Eğitmenler bir duyuru yoluyla seçilir ve Torinese Üniversitesi tarafından bir eğitim kursu aracılığıyla uygun şekilde hazırlanır. Projenin üç yılının her biri için üniversiteler, kurslarının öğrencileri arasında her 70 öğretmen, hümanist alan için 35 ve bilimsel alan için 35'i seçti.

Her biri iki saatlik haftalık randevular. Öğrenci desteği toplam 15 haftaya sahiptir ve ikinci çeyrekte etkinleştirilir. Her randevuda, bir öğretmen aynı sınıfa katılan iki öğrenciyle buluşur. Her bir öğrenci için toplam 60 saat boyunca her biri iki saat süren iki haftalık etkinlik (beşeri bilimler için bir saat, bilimsel olanlar için bir saat) vardır.

Genel yakınlığın rolü. Öğretmenlerin birinci derece ortaokul öğrencilerine kuşaksal yakınlığı iletişimi kolaylaştırır, eşit eğitim amacıyla, sadece metodolojiler ve içerik açısından yenilikler getirmekle kalmayan, aynı zamanda iletişim mesafelerini kısaltabilecek ve güçlendiren genç referans figürleridir. Mesafe desteğinin, güven ve karşılıklılık ilişkisinin inşası üzerindeki etkileri.