Okul Terk: İtalya, Avrupa'da beşinci, Sicilya ve Sardunya'nın en kötü bölgeleri

Namik

Aktif Üye
[TD]
ROMA – Avrupa Birliği'nin 2030 stratejisine göre, en fazla ortaöğretim unvanına sahip eğitim veya öğretimin erken terk edilmesi%9'a düşürülmelidir. Ancak İtalya, bugün bu sınıra saygı duymayan 10 ülkeden biri. Aslında ülkemiz, Romanya, İspanya, Almanya ve Macaristan'ın arkasında okul terk edilmesinin% 10,5'i ile Avrupa Birliği'nde beşinci sırada. Bir analizden ortaya çıkan şey budur. Vakıf Sanatının Çalışma Merkezi. 49 etkinlik vesilesiyle sunuldu “Dahil: Gelecek için kökler – Farkında vatandaşları büyütmek için öğrenin, anlayın, katılın“Bugün gerçekleştiğini
[/TD]
[TD]
Okul terk edilmesi: İtalyan durumu. Sadece bir ülke olarak İtalya AB hedeflerine saygı duymaz, aynı zamanda büyük boşluklar da vardır: 49 Vakfı Bölgesel veriler Eurostat'ta, 21 İtalyan bölgesinden 11'i (Bolzano ve Trento'nun otonom eyaletini saymayı düşünerek) şu anda hedeflere uygun değildir.

Sicilya ve Sardunya'nın verileri. Özellikle, Sardunya ve Sicilya, sırasıyla%17.3 ve%17.1 okul terk edilmesinin bir yüzdesi olan en kötü bölgelerdir, bunu Bolzano'nun özerk eyaleti (%16.2) izlemektedir. İki ada aynı zamanda Avrupa Birliği'nin en kötü 20'si arasındaki iki bölgedir: Sardunya 14. ve Sicilya 17. Campania da%16 ile kötü. Bununla birlikte, en iyi bölgeler arasında Orta İtalya'nın bölgeleri: Umbria,% 5,6 ile en iyi performansa sahip, bunu Lazio ve Marche'nin% 6,1'i izliyor.

Okul terk edilmesi: Avrupa'da İtalya. Daha geniş bir görünüm alırsak, İtalya şu anda Avrupa Birliği'ndeki negatifte beşinci sırada Romanya, İspanya, Almanya ve Macaristan'ın% 10,5'inin arkasında. 11 ülke, 2030 AB stratejisi tarafından belirlenen maksimum% 9 hedefinin üzerindedir. Hedefin altında (ve bu nedenle AB standartları doğrultusunda) Portekiz, Fransa, Belçika ve İrlanda gibi%4 ile üçüncü sırada yer alan ülkeleri buluyoruz. İkinci sırada Yunanistan,% 3,7 ile Polonya ile eşit bir temelde, sıralamalarda bir ilki okul terkinin sadece% 2'si olan Hırvatistan'dır.

AB ülkelerinin yatırımları. Okul Terk: AB ülkeleri eğitime ne kadar yatırım yapıyor? Bu verilere bir bağlam vermek için, Avrupa Birliği'nin çeşitli ülkelerinde eğitime adanmış genel harcamaların GSYİH'yi etkilediğini görmek de yararlıdır. İşte o zaman İtalya'nın bu sıralamada da sadece İrlanda, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan'da, en kötü beşinci ülke (Avrupa ülkelerinde eğitim için GSYİH vuruşunun sadece% 4.1'i). Eğitim için büyük GSYİH yüzdesi yatırım yapan ülkelerin podyumunda İsveç (%7.1), Belçika (%6.3) ve Estonya (%5.8).

Önerilen projeler. “Bu analize göre İtalyan verileri iyi değil ve rota tersine dönecek” diyorlar. Madde 49 Vakfı, “Bu anlamda, bu yıl da, son yıllar gibi, her zaman okula bakarak, gençlerin dikkatini çekebilecek girişimler yoluyla okul sistemini destekleme hedefi olan okullar için bir dizi sivil eğitim projesini başlatıyoruz. Eğitim ve Civic çünkü yarının yetişkinleri sadece yeterli eğitime sahip değil, aynı zamanda katılıyor ve bilgilendirilmiş vatandaşlar.

Incanto – Gelecek için Kökler. Bugün sunulan ve her seviyedeki ilk ve ortaokul çocuklarına adanmış 5 proje var. Bir sonraki adım, 30 yıllık faaliyet saatlerinin bir parçası olarak birinci sınıf ortaokul çocukları için bir proje midir? Oryantasyon ile ilgili bakanlık kılavuzları tarafından sağlanan, kişinin kimliğini keşfetmek için bir yol oluşturması önerilmektedir.

İlköğretim okullarına adanmış program. İle Bir dünyayı severimİlköğretim okullarına adanmış olan, küçük olanlar ve gıda kuyusu eğitimi üzerine, sağlıklı bir diyetin ve doğru yaşam tarzlarının önemine kıyasla gelecek nesiller oluşturarak, dairesel kuyu -iyi olma fikrini takip ediyor – 'Gündem UN 2030.

Anayasa bilgisi. İle Anayasa YaşasınAnayasa canlıdır, erkek ve kız çocukları anayasanın değerine ve bunun koruduğu ilkelere yakınlaştırma arzusudur, vatandaşlık temalarını ve sadece ulusal değil, topluluk ile aktif katılımla ele alınır. Aslında, proje küçük olanlarda bu farkındalık yolunu aktive etmek için oluşturuldu: gerekli bir uyaran ve bir sivil görev, eğiten topluluğun, öğrencilerin ve ailelerinin kartımızı sevmelerine ve her gün canlı hale getirmelerine yardımcı oluyor.

Sürdürülebilirlik kültürü. İle GEA EDU – Gelecek için Fikirler – Avrupa ile tanışınGEA haber ajansı sayesinde, sürdürülebilirlik kültürünü okullara getiren, “yeşil” yerli vatandaşlar oluşturan ulusal bir eğitim projesi aracılığıyla yeni nesillerle konuşacağız. Üçüncü yılda, bu yıl proje ekolojik geçişe, yeşil mesleklere ve Avrupa uyum politikalarına adanmıştır. Son olarak, çevrimiçi, OnLife ile dijital lisansın elde edilmesi için bir eğitim projesi oluşturmak istedik.

Dijital okuryazarlık. Tarafından tanıtılan proje C.re.com birlikte Vakıf Sanatı. 49Desteği ileAgcomOkullara yatay itaatsizlik ilkelerine göre entegre bir araç sunan bir dijital okuryazarlık yolu önerir. Deneyimsel bir yaklaşıma dayanarak ve modüllere bölünmüş, yol dijital lisansın erkekleri için sorunla sonuçlanacaktır.
[/TD]