Pc Kapalıyken Güvenli Mod Nasıl Açılır ?

Binyami

Global Mod
Global Mod
PC'niz Kapalıyken Güvenli Mod Nasıl Açılır?

Güvenli Mod, bir bilgisayarın sadece temel işlevleri ile başlatılmasını sağlayan bir sistemdir. Genellikle, bilgisayarınız normalde başlatılamadığında sorunları gidermek için kullanılır. Ancak, PC'niz normal şekilde açılamıyorken Güvenli Mod'a nasıl erişebileceğiniz konusunda birkaç adım bulunmaktadır. İşte adım adım açıklanmış bir rehber:

[1. BIOS veya UEFI Ayarlarına Erişin]

İlk adım, bilgisayarınızı açmadan önce BIOS veya UEFI ayarlarına erişmektir. Bunun için, bilgisayarınızı açmadan önce genellikle Del, F2 veya F10 gibi bir tuşa basmanız gerekir. Ancak, bilgisayarınızın markasına ve modeline bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bilgisayarınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmek veya internet üzerinde araştırma yapmak faydalı olacaktır.

[2. Başlangıç Ayarlarını Değiştirin]

BIOS veya UEFI ayarlarına eriştikten sonra, "Başlangıç" veya "Boot" sekmesini bulmanız gerekecek. Bu sekmede, bilgisayarınızın başlangıç ayarlarını değiştirebilirsiniz. Güvenli Mod'a erişmek için, "Güvenli Mod" veya "Safe Mode" gibi bir seçenek arayın.

[3. Güvenli Mod Seçeneğini Aktif Edin]

Güvenli Mod'u etkinleştirmek için, bulduğunuz Güvenli Mod seçeneğini seçin ve ardından ayarları kaydedip çıkın. Bu, bilgisayarınızın sonraki başlatmasında Güvenli Mod'a otomatik olarak geçecektir.

[4. Bilgisayarı Kapatın]

Ayarlarda değişiklik yaptıktan sonra, bilgisayarınızı kapatın ve tekrar açın. Yaptığınız değişikliklerin etkili olması için bilgisayarı tamamen kapatmanız önemlidir.

[5. Güvenli Modda Başlatın]

Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra, Güvenli Mod seçeneği etkinleştirilmiş olmalıdır. Bilgisayarınız başlarken, genellikle ekranın altında bir mesaj görünecek ve Güvenli Mod'a geçiş yapıldığını belirtecektir.

[6. Sorunları Giderin veya Bakım Yapın]

Artık bilgisayarınız Güvenli Mod'da başlatıldıktan sonra, sorunları gidermek veya bakım yapmak için gereken adımları atabilirsiniz. Örneğin, yeni yüklenen bir sürücüyü kaldırabilir veya virüs taraması yapabilirsiniz.

Güvenli Mod, bilgisayarınızda karşılaştığınız sorunları çözmek için güçlü bir araçtır. Ancak, bu modda sadece temel işlevlerle sınırlı olduğunuzu unutmayın. Sorun giderme veya bakım işlemlerini tamamladıktan sonra, bilgisayarınızı normal başlatma moduna geri döndürebilirsiniz. Bu adımlar, PC'niz kapalıyken Güvenli Mod'a nasıl erişeceğiniz konusunda size yol gösterecektir.