R. Kelly, yargılandığı davada hangi tabirler daha sonrası şantaj ve seks ticaretinden hatalı bulundu?

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
İkaz: Bu haberdeki birtakım sözleri rahatsız edici bulabilirsiniz

Amerikalı müzikçi R. Kelly’nin kurbanları, beş haftadan uzun bir süre boyunca New York’taki mahkeme salonunda, uğradıkları taciz ve makûs muamele ile ilgili tanıklıklarını anlattı. R. Kelly, şantaj ve seks ticaretinden hatalı bulundu. Cezası ise 4 Mayıs’ta açıklanacak.

Kimileri kimliklerinin bilinmeyen kalması kaidesi ile söz veren 11 bayan ve erkek, çabucak hemen reşit değilken Kelly ile cinsel bağlantı kurduklarını anlattı. Verdikleri tabirlerde, müzikçiyi; hudutlu, şiddet eğilimi olan denetimci bir kişilik olarak tanımladılar.

Bu tabirlerde, Kelly’nin kendisine “Babacım” olarak hitap edilmesini istediğini de söylemiş olduler.

Tabir veren bayanlardan kimileri, ileride kendi aleyhlerine kullanılmak üzere, geçersiz tabirler içeren şantaj mektupları yazmaya zorlandıklarını söylemiş olduler.

Pekala kurbanlar, mahkeme müddetince, ömür uzunluğu mahpus cezası ile karşı karşıya olan müzikçi hakkında neler anlattı?

İddianamede, Jane Doe (ABD’de isimsiz bayan kurbanlara ya da şahitlere verilen jenerik isim) “5 Numara” olarak yer alan şahitlerden biri, 2015 yılında 17 yaşında bir sanatçı adayıyken Kelly ile tanıştığını, beş yıllık münasebet müddetince tekraren istismar edildiğini söz etti.

Reuters

Artık 23 yaşında olan bu şahit, müzikçiyle 17 yaşındayken birinci kere alaka kurduktan daha sonra, cinsel yolla bulaşan bir cins enfeksiyon olan herpes kaptığını tabir etti.

Şahit, Kelly’nin türel olarak beyanda bulunması gerekmesine rağmen, kendisine cinsel yolla bulaşan bir hastalığı olduğunu söylemediğin kaydetti ve “Bu adam bilerek bana bedeninde olduğunu bildiği bir şeyi verdi, bu durumu denetim edebilirdi” dedi.

Kelly’nin hekimi da mahkemedeki tabirinde, 2007’den beri müzikçiye “herpes” enfeksiyonu için ilaç verildiğini doğruladı.

23 yaşındaki bayan, Kelly ile enfeksiyon yüzünden yüzleştiğini ancak müzikçinin bir anda sonlanarak, “Bunu herkesten almış olabilirsin” karşılığını verdiğini anlattı.

“Ona yalnızca seninle birlikte olduğumu söylemiş oldum” söylemiş olduğini aktaran şahit, ağrı niçiniyle seks yapması imkansız hale geldiğinde, R. Kelly’nin kendisine “Vücudun bozuk senin” söylemiş olduğini söylemiş oldu.

‘Yüzüme dışkı sürmek zorunda bırakıldım’

Faith ismiyle tabir veren bir öteki şahit bayan da, müzikçiden kendisine “herpes” bulaştığını söylemiş oldu.

Kate ismiyle anılmak isteyen bir öbür bayan da, virüsü kendisine bulaştırdığı nedeni öne sürülerek, Kelly aleyhine başlatmış olduğu hukuksal sürecin 200 bin dolarlık uzlaşı muahedesi ile sonlandığını aktardı.

Kate, ayrıyeten sözünde, tüm hayatının Kelly tarafınca denetim altında tutulduğunu, rastgele bir itaatsizliği olduğunu düşünmesi durumunda “cezalandırıldığını” söylemiş oldu.

Şahit Kate, Kelly’nin “Her 2-3 günde bir, derisinin yırtılması ile sonuçlanacak biçimde” kendisine şiddet uyguladığını da tabir etti.

Kate, müzikçiden gebe kaldığını ve zorla kürtaj olmak zorunda bırakıldığını da söylemiş oldu.

Sözünde Kelly’nin, onu, hızına dışkı sürmek zorunda bırakıldığı görüntüler çekmeye zorladığını da söyleyen bayan, “akıllanmadığı” sebebi öne sürülerek bu görüntüleri çekmekle daima tehdit edildiğini anlattı.

Jerhonda Pace isimli şahit

Savcılığın birinci şahidi olan Jerhonda Johnson Pace ise Kelly’nin kendisi ile 2009 yılında, çabucak hemen 17 yaşından küçükken Chicago kentinde cinsel bağlantı kurduğunu söylemiş oldu. (Bu kentin kanunları gereği, karşılıklı istek ile seks yapmak için yaş sonu 17.)

Reuters Jerhonda Johnson Pace’in tanıklığı

Jerhonda mahkemeye verdiği sözde, “saçlarını kuyruk yaparak, izci kız kıyafetleri” giymesinin istendiğini ve bu türlü cinsel bağlantı görüntüleri çekmeye zorlandığını aktardı.

Jerhonda Johnson Pace, Kelly’nin kendisini tuvaleti kullanmak için kendisinden müsaade almak zorunda bıraktığını da söylemiş oldu. Pace, şayet ona kızgınsa, günlerce beklemek zorunda bırakıldığını da anlattı.

Çapraz sorgu sırasında Kelly’nin avukatlarının soruları üzerine, Jerhonda Pace, müzikçi ile bağlantısı üzerine kaleme aldığı kitaptan 25 bin dolar kazandığını kabul etti.

Müzik mesleği için neler yapmaya hazırsın?

Mahkemede tabir verenler içinde Kelly tarafınca cinsel istismar edildiklerini söyleyen iki de erkek yer aldı.

Louis ismiyle tabir veren şahit, 2006 yılında 17 yaşında, McDonald’s’ta gece mesaisinde çalışırken Kelly ile tanıştığını anlattı. Luis isimli şahit, Kelly’nin müzik kaydı yapmak için kendisini konutuna çağırdığını ve bir noktada “müzik mesleği için neler yapmaya hazırsın?” söylemiş olduğini aktardı.

Luis, Kelly’nin kendisine hala reşit değilken “oral seks” yaptığını da argüman etti ve daha sonrasında “bunun ikisinin içinde olduğunu” dediğini söz etti.

Alex isimli bir şahit da Kelly ile çabucak hemen liseye giderken tanıştığını ve 20 yaşında bir bağlantıya başladıklarını anlattı.

Kelly’nin kendisini zorla öpmeye çalıştığını ve “Açık fikirli ol biraz” söylemiş olduğini de aktardı.

Alex’in kıymetli tezlerinden biri de R. Kelly’nin seks ticareti ile de suçlanmasına niye oldu.

Bu argümana bakılırsa, R. Kelly, görüntüye almak için Alex ile seks yapacak bayanlar buldu ve bu münasebetleri kendi zevki için kayıt altına aldı.

Getty Images R&B yıldızı hakkındaki tezleri daima reddetti

Alex birlikte olduğu bu bayanların ilaç verilmiş üzere “zombie’ye benzediklerini” de söylemiş oldu.

Addie ismiyle tabir veren bir öteki bayan da, Miami’deki bir konseri daha sonrası kuliste müzikçinin kendisine tecavüz ettiği tarafında söz verdi.

• Amerikalı müzikçi R. Kelly seks ticaretinden hatalı bulundu, ömür uzunluğu mahpus cezası alabilir
‘Tamamen şoke olmuştum. Kendimde değildim’

Arkadaşı ile konsere giden Addie, müdafaa görünümünde olan iki erkeğin konser daha sonrası kendilerine yaklaştığını ve ikisini kulise davet ettiğini söylemiş oldu.

Kulise girdiğinde Kelly tarafınca yabanî biçimde tecavüze uğradığını anlatan Addie, “Tamamen şoke olmuştum. Kendimde değildim” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Arkadaşının olay daha sonrası polise başvurmak istediğini anlatan şahit Addie, şayet resmi makamlara başvurursa, cümbüş sanayisi tarafınca kara listeye alınmaktan korktuğunu da söylemiş oldu.

Addie, “Bana inanıp inanmayacaklarını da bilmiyordum, sonunda suçlanan kurban olmak istemedim” diyerek bu sonucu almasının öne sürülen nedenini mahkemede aktardı.

Bu cinsel atağın, R. Kelly’nin bir daha müzikçi olan Aaliyah ile yaptığı evlilikten sadece iki gün daha sonra yaşandığı tabir edildi.

çabucak hemen reşit değilken 15 yaşında Kelly ile evlenen Aaliyah isimli müzikçi, 22 yaşında bir uçak kazasında hayatını kaybetti. İkilinin evliliği yasal olmadığı için iptal edilmişti.