Sınır Tanımayan Doktorlar hemşiresi Guerra’nın ifadesi: “Gazze’deki hastanede yerde cesetler var, korkunç bir manzara”

Namik

Aktif Üye
ROMA – Dün sabahtan bu yana çok sayıda insani yardım çalışanı Sınırsız Doktorlar (MSF), Gazze’deki hastanelerde sağlık tesislerinin saldırı altında olması veya her an saldırı tehlikesi altında olması nedeniyle çalışmalarını durdurdu. MSF’nin Gazze’deki tıbbi koordinatör yardımcısı Dr. Mohammad Abu Mughaiseb, “Halk hastanelere gitmekten korkuyor” diyor.

El Şifa hastanesi vuruldu. MSF hemşiresi Maher Sharif, “Bu sabah çalışmak için El Şifa hastanesine gidiyordum, tesis vurulduğunda, kendimizi yere attık ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu cesetler gördüm. Korkunç bir sahne” dedi. personel kendilerini kurtarmaya ve ailelerini güvenli bir yere getirmeye çalıştı. Bazıları hastanede kaldı, bazıları ise yerinden edilmiş insanlarla birlikte güney Gazze’ye doğru yola çıktı.” diye ekledi Şerif.

Hastane çevresinde kavga çıktı. El Şifa hastanesi elli bin yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyor ancak Gazze Şehri’ndeki Hamas komuta merkezi de orada bulunuyor. Al Shifa, Gazze Şeridi’ndeki en büyük ve halen işleyen sağlık merkezidir. Ama aynı zamanda trajik ve benzeri görülmemiş bir insani krize de sahne oluyor. Çevresinde İsrailliler ve Filistinli gruplar arasında çok şiddetli silahlı çatışmalar yaşanıyor.