Soğuk, sokaklarda 96.197 evsiz yaşıyor, çoğunluğu erkek ve %38'i Afrikalılar olmak üzere yabancı vatandaşlardan oluşuyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Soğuğun gelmesiyle birlikte en savunmasız insanlara, özellikle de evsizlere yönelik ilgi daha acil ve acil hale geliyor. Gelen verilere göreİstatBu gerçeği ilk kez aydınlatan raporda endişe verici bir tablo ortaya çıkıyor: Evsiz olarak kayıtlı 96.197 kişi var; bunların büyük çoğunluğu erkeklerden ve %38'i çoğunlukla Afrika kökenli yabancı vatandaşlardan oluşuyor. Bu sayılar, vurgulandığı üzere İtalya Evsiz İnsanlara Yönelik Örgütler Federasyonudurumun yalnızca kısmi bir görüntüsünü sunsalar da, çoğu zaman sessiz kalan toplumsal acil durumun genişliğini ve karmaşıklığını vurguluyorlar.

2.198 İtalyan belediyesindeki analiz. Bu durum 2.198 İtalyan belediyesinde yoğunlaşıyor, ancak bu savunmasız nüfusun %50'sinin yalnızca altı ana şehre sığındığını belirtmek endişe verici: Roma, Milano, Napoli, Torino, Cenova ve Foggia. Sıcaklıklardaki ciddi düşüş ve iklimsel olumsuzluklar nedeniyle müdahalelerin acilen etkinleştirilmesi gerekecek. Bu bağlamda, Malta Düzeninin İtalyan Yardım Kolordusu – CISOM, doktorlar, hemşireler ve gönüllülerden oluşan Sokak Birimleri ile somut ve acil destek sunarak kimsenin görünmez kalmamasını sağlıyor.

Evsizlerin günlük zorlukları. Bu nedenle CISOM, evsizlere destek ve yardım sağlamaya kararlıdır. Kendini adamış gönüllülerin katılımıyla ve Sokak Birimi acil yardımın yanı sıra, CISOM başkanı Benedetto Barberini'nin de altını çizdiği gibi, sokakta yaşamaya zorlanan insanların her gün yüzleşmek zorunda kaldığı günlük zorluklara dair insani bir yakınlık ve anlayış da sunuluyor.

Sokak Birimlerinin rolü. Sokak Birimi sadece tıbbi bakım, sıcak yemek, battaniye ve kişisel hijyen kitleri sağlamıyorlar. Evsizlerin en çok uğradığı bölgelerde yılın 365 günü varlıkları, basit sağlık izleme ve ilk yardımın ötesine geçiyor. Toplum tarafından sıklıkla unutulduğunu hissedenlerin hikayelerini ve ihtiyaçlarını dinleme noktasıdırlar. “Kısacası duygusal desteğin ve dayanışmanın somut hale getirilmesidir” diye yineleniyor. CISOM gönüllüleri Kuzeyden Güneye birçok şehri kapsayacak şekilde faaliyet göstermektedir: Torino, Milano, Monza, Seregno, Brescia, Chieti, Pescara, Syracuse, Vicenza, Padua, Treviso, Belluno, Floransa, Livorno, Lucca, Lunigiana, Pisa ve Pistoia.

CISOM nedir? Malta Düzeninin İtalyan Yardım Kolordusu – Malta Egemenlik Tarikatı'na hizmet eden, sivil koruma, sosyal, sağlık, insani yardım ve işbirliği amaçlarına sahip, kar amacı gütmeyen bir vakıftır. Bin yıllık değerlerden ilham alıyoruz Malta Nişanı50 yılı aşkın bir süredir doktorlar, hemşireler, psikologlar, lojistikçiler ve İtalya'nın her bölgesinde bulunan 4.000'den fazla CISOM gönüllüsü, ulusal ve uluslararası doğal afetler sırasında, kamu güvenliği üzerinde güçlü etkisi olan önemli olaylar sırasında yardım, yardım ve konfor sağlıyor. sokaklarda ve en yalnız ve en muhtaç insanlar arasında. CISOM ayrıca Sicilya Boğazı ve Lampedusa'da zor durumdaki göçmenlere yönelik sağlık faaliyetlerinde de yer alıyor.