Su, sahip olmayanların hikayeleri: Dünyadaki dört kişiden birinin içmeye erişimi yok

Namik

Aktif Üye
ROMA – 5 yaşın altındaki çocuklarda ölümlerin% 27'si su ile bulaşan hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Gazze'de nüfusun% 62'si günde 6 litreden daha az suya erişebilir. Kenya'da 5 milyondan fazla insanın içme suyuna erişimi yoktur ve 1 milyondan fazla çocuk akut yetersiz beslenmeden muzdariptir.

Her gün hayati bir iyilik için savaşanların hikayeleri. Retorik görünüyor ve söylemek neredeyse işe yaramaz, ama su hayattır. Ancak, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan için erişilemez bir lüks olmaya devam ediyor. Günümüzde, 4 kişiden birinin içme suyuna erişimi yok ve Dünya Su GünüSTK Açlığa Karşı Eylem Her gün gezegende bu acil durumla başa çıkanların hikayelerini rapor ediyor.

Su olmadan gelecek yok. Mahsuller soluyor, sığır ölüyor, yiyecek bir lüks oluyor. Bunlar, su eksikliğinin felaket sonuçlarından bazıları, toprağı besleyen, iklimi düzenleyen ve ekosistemleri canlı tutan her yemeğin görünmez bileşenidir. Yiyecek kıt olduğunda, fiyatlar yükselir ve milyonlarca insanı, özellikle çocukları garantili bir yemek olmadan bırakır.

İlkelerin nedenleri arasında iklim değişikliği. Bu durumun ana nedenleri arasında yağış modellerini değiştiren ve kuraklık ve sel sıklığını artıran iklim değişikliği de bulunmaktadır. Buna ek olarak, içme suyunun kıtlığı, su altyapılarını ve çevre kirliliğini yok eden silahlı çatışmalarla ağırlaşıyor.

Çocuklar için ölümlü riskler. Çatışma alanlarında, çocukların güvensiz su ile ilgili hastalıklar nedeniyle savaşın doğrudan şiddetinden daha fazla 20 zamanlı ölme olasılığı vardır. Kolera, dizanteri ve bağırsak enfeksiyonları sadece yaşamı tehlikeye atmakla kalmaz, vücudun besinleri emmesini önleyerek akut yetersiz beslenme durumuna yol açar.

Kadınlar ve kızlar su eksikliklerine bakarlar. Su eksikliklerinin etkisi sağlıkla sınırlı değildir. Dünyanın birçok bölgesinde? Su koleksiyonunun sorumluluğunu üstlenen, her gün kilometre seyahat eden kadınlar ve kızlar, sıklıkla kontamine kaynaklara ulaşmak için seyahat ediyor. Bu demek mi? Daha az çalışma zamanı, daha az çalışma fırsatı, daha fazla fiziksel çaba ve daha fazla risk. Üstelik,? Okullarda yeterli banyo ve su eksikliği, birçok kızı adet döngüsünün gelmesinden sonra okula devam etmeyi durdurmaya zorlar. Dünyanın birçok ülkesinde hala tamamen gerçek olan ekstra bir engel.

Bu zinciri kırmak için acil müdahaleler. Açlığa Karşı Eylem Çatışmalar ve doğal afetler gibi acil durumlarda aktiftir, burada acıyı hafifletmek için hızla müdahale eder, beslenme, içme suyu ve sağlık bakımı sağlar. STK, yerel becerileri güçlendirmeyi ve sürdürülebilirliği garanti etmeyi amaçlayan geliştirme projelerini uygular ve toplulukların uzun vadeli yaşam koşullarının yeniden yapılandırılmasına ve iyileştirilmesine katkıda bulunur.

Suya adanmış ana faaliyetler?

1) –
Su kaynaklarının rehabilitasyonu ve bakımı: Safa olmayan kaynakların dekontaminasyonu ve içme suyuna erişimi sağlamak için altyapıların kurulumu.

2) – Hijyenin tanıtımı: Hijyenik kitlerin dağılımı ve topluluk, okullar ve sağlık merkezlerinde el yıkamak için tuvalet ve istasyonların yapımı.?

3) – Sağlık eğitimi: Hijyen konusunda eğitim, yetersiz beslenmenin tekrarlanmasını önlemek için ebeveynlere bilgi sağlayın.

4) – Topluluk katılımı: Yerel işbirliğini teşvik etmek için toplumun seçilmiş üyelerinden oluşan yerel sağlık ekiplerinin ve su komitelerinin organizasyonu.

Yardım programlarının olumlu etkisi. “İlk olarak su, sterilizasyon ve hijyen programlarının açlığa karşı mücadelede sahip olduğu büyük olumlu etkiyi gördüm – Su ve Hijyen Hizmetleri Uzmanı Bizneh Assefa Açlığa Karşı Eylem Afrika Boynuzu'nda – bunlara yatırım yaparak açlığı azaltabilir, sağlığı teşvik edebilir ve iklim değişikliğinin etkilerini azaltabiliriz “.

Gazze'deki çalışma ve yıkılan altyapıları. Açlığa Karşı Eylem Gazze ve Batı Şeria'daki bir milyondan fazla insana acil müdahaleler, yemek ve içme suyu dağıtmak, çiftçileri ve küçük işletmeleri desteklemek, yerel yiyecek ve taze sebze üretimini teşvik etmek ve katı atıkların kaldırılmasını sağlamak için yardım sağladı. Bununla birlikte, içme suyuna erişim kritik olmaya devam ediyor: Gazze nüfusunun% 62'si, 1.4 milyon kişiye eşit, kişi başına 6 litreden az su, beş dakikalık bir duşta kullanılan 75-90 litreden önemli ölçüde daha düşük bir miktar var.

Sadece kirli ve güvensiz su. Ciddi yetersiz beslenmeye ek olarak, nüfusun bir yıldan fazla bir süredir taze yiyeceklere ve diğer temel mallara erişimi olmamıştır. Su krizi,% 67 su ve hijyenik kanal yapılarının tahrip edilmesi veya hasarıyla ağırlaştırılır. Çoğu Filistinli kirli ve güvensiz su tüketerek sağlığını riske atıyor. Natalia Anguira, Orta Doğu'daki operasyon başkanı Açlığa Karşı Eylem: “Su, yiyecek ve barınaklar çatışma sırasında zaten gerekliyse, bugün hala.

Kenya'da ne oluyor. Son 70 yılın en kötü kuraklığı Afrika Boynuzu'nda tezahür ediliyor. Kenya'da 5 milyondan fazla insan içme suyuna erişimi yoktur ve 1 milyondan fazla çocuk akut yetersiz beslenmeden muzdariptir. Üç çocuğun annesi Habiba, her gün çok erken uyanmaya ve en yakın kaynağa ulaşması için kilometrelerce yürümeye zorlandı. Yiyeceklere ve temiz suya erişme zorluğu nedeniyle, üç çocuğu yetersiz beslenmenin eşiğindeydi. STK takıldı mı? Güneş enerjisi ile çalışan otomatik su distribütörü: LO Akıllı su musluğu. Sistem, suyu saflaştırmak, alt toprağdan kanalize etmek ve bir tankta saklamak için güneş enerjisi kullanır. Yönetim tüm topluluktur.

Uganda'da ne oluyor. Yenilikçi bir tarım yöntemi, yeni bir umut kaynağı. 29 yaşında Ernest Bikorimana Desire, sivil huzursuzluktan sonra Burundi'den kaçtı ve Tanzanya sınırını iki çocuğu, dört yaşındaki Mukunzi ve Asimwe ile birlikte yaya olarak geçti. Uganda'ya geldi, Nakival mültecilerin yerleşimine yerleşti ve hayatta kalmak için araziyi çalıştırmaya başladı. Başlangıçta, sadece ailesini besleyecek kadar yetiştirdi ve ev sahibi topluluk için ara sıra işlerle yuvarlandı, ama yeterli değildi: “Sık sık açlıkla savaştım. Son zamanlarda evlendim ve ailemi beslemek için zar zor kazandım” diyor Ernest.

Ürdün'de ne oluyor. Ürdün, su stresi için dünyanın ikinci ülkesidir. Nüfusdaki hızlı artış ve Suriyeli mültecilerin akışı krizi ağırlaştırdı ve su talebinin teklifi çok aştığını sağladı. Açlığa Karşı Eylem Su tasarrufu uygulamalarını teşvik eder ve hijyenik-manital hizmetlere erişimi garanti eder. 41.500'den fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Azraq mülteci kampında, içme suyu eksikliği, özellikle sıcaklıkların sürdürülemez hale geldiği yaz aylarında günlük bir acil durumdur.

Açlığa Karşı Eylem. Herkese açlıktan uzak bir yaşam hakkını garanti etmeyi taahhüt eden uluslararası bir insani yardım kuruluşudur. Uzmanlar 46 yıl boyunca açlık ve yetersiz beslenme öngörüyoruz, etkilere dikkat ediyoruz ve nedenleri önlüyoruz. STK, dünyanın 56 ülkesinde toplulukların acil durum ve gelişimi ile ilgili projelere sahiptir.