Sudan, Médecins Sans Frontières ekibi, örgütün yönettiği Türk hastanesine çok da uzak olmayan Hartum’da saldırıya uğradı

Namik

Aktif Üye
ROMA – Personelin karıştığı son şiddet olayı Sınırsız Doktorlar Sudan’ın Hartum kentindeki (MSF), örgütün şehrin hastanelerinden birinde devam eden varlığını tehlikeye attı. 20 Temmuz günü öğleden sonra, başkentin güneyindeki bir Türk hastanesine tıbbi malzeme taşıyan 18 kişilik bir MSF ekibi, bir grup silahlı adam tarafından durduruldu. MSF’nin varlığının nedenlerini tartıştıktan sonra silahlı kişiler, MSF’ye fiziksel olarak saldırdı. takım, araçlardan birinin sürücüsünü gözaltına alıp ölümle tehdit ettikten sonra serbest bıraktılar. Sonunda aracı çaldılar.

Sınır Tanımayan Doktorlar’ın sesi. Sudan Acil Durum Müdürü Christophe Garnier, “Tıbbi malzeme taşıma kabiliyetimiz engellenmeye devam ederse, ne yazık ki Türk hastanesindeki varlığımız kısa sürede sürdürülemez hale gelecek” diyor. Bu olayın ardından MSF, hastanenin operasyonlarının ciddi tehlikede olduğu ve asgari güvenlik garantilerinin karşılanmaması durumunda kuruluşun tıbbi yardım sağlamaya devam edemeyeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Türk hastanesi. Hartum’un güneyinde açılan iki hastaneden biridir ve Doğu Hartum ve Omdurman’ın yanı sıra Güney Hartum’daki hastaneleri desteklemek için şehirde halen faaliyet gösteren birkaç uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşundan biri olan MSF tarafından desteklenmektedir. Tabii ki, tarihi varlığına ek olarak, ACİL DURUMile Salam Merkezi Sudan’da 16 yıldır faaliyet gösteren kalp cerrahisi. Son saldırı, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce hastanın tedavi gördüğü hastaneye sadece 700 metre mesafede gerçekleşti. Tesis yalnızca dün yaralanan 44 hastayı karşıladı