Suriyeli çocukların “Rahibe Teresa Ödülü”, eğitimlerine destek sağlayan sivil toplum kuruluşu Jusoor'a verildi

Namik

Aktif Üye
MUMBAI (AsyaHaberler)Jusoor (Arapça'da “köprüler” anlamına gelir) bir organizasyondur kar amacı gütmeyen Başta gençler olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Suriyeli mültecilere eğitim fırsatları sunmak için çalışan bu prestijli ödüle layık görüldü. Sosyal Adalet için Rahibe Teresa Anma Ödülleri “konusuyla ilgiliEylemdeki İnsanlık”. Motivasyonda da açıklandığı gibi, “savaştan ve yerinden edilmeden etkilenen Suriyeli çocuk ve gençlerin potansiyelini eğitim ve sosyal tanıtım yoluyla en üst düzeye çıkarmayı” amaçlayan STK'nın kararlılığının tanınması Uyum Vakfı2005 yılında bu tanınmayı sağlayan ve ona son zamanların unutulmaz azizinin adını veren kişi. Bu, üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen çoğu zaman unutulan Suriye ihtilafına da ışık tutan bir seçim.

Yalnızca savaşı bilen kızlar ve oğlanlar. İcra Direktörü Khaled Abu Ajwa, “Bu ödülü kabul etmek büyük bir onur” dedi. Jusoor – sadece için geçerli olmayan bir tanınma Jusoorama Lübnan'da, Orta Doğu'da ve dünyanın dört bir yanında dayanıklılıkları ve kararlılıkları bize her gün ilham veren sayısız yerinden edilmiş çocuk için.” 2011 yılında Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a yönelik baskıyla başlayan iç savaşın etkileri, artık savaşı yalnızca kız ve erkek kuşağının bildiği anlamına geliyor.

Suriyelilerin göçü: 7,2 milyon kişi yerinden edildi. Bilindiği üzere Suriye'deki savaş büyük bir göçe yol açmıştır: 7,2 milyon kişi ülke içinde yerinden edilmiş, 5 milyon kişi ise Lübnan gibi komşu ülkelerde 1,5 milyon civarında yer değiştirmiştir. Jusoor Genç Suriyelilere ve Orta Doğulu ev sahibi topluluklara yönelik eğitim ve girişimcilik programlarıyla küresel çapta faaliyet göstermektedir. “2011'den beri Suriye'deki çatışma ve 2019'dan bu yana Lübnan'ın ekonomik çöküşü, Jusoor binlerce genci harekete geçirebilir ve hem önemli hem de aslında yaşamları için gerekli olanı sağlayabilir”, aynı STK'yı kendi kanallarında duyuruyor. İnsanların çoğunun henüz herhangi bir istikrar biçimine ulaşamadığı göz önüne alındığında, bu önemli bir taahhüt: birçoğu Lübnan'a kaçanlar şimdi burada yaşıyor göçe dönüş İsrail ile yaşanan çatışma nedeniyle ülkenin istikrarsızlığı nedeniyle.

Diğer kazananlar. Bu yılın dikkat çeken ödül sahipleri arasında aynı zamanda eski başkanı Ratan Tata da var. Tata Grubu, Hint endüstrilerinin önde gelen isimlerinden biri, ölümünden sonra prestijli ödüle layık görüldü. Rahibe Teresa Sosyal Adalet Anma Ödülü 2024. Ödülün “bir iş lideri rolünün ötesinde, olağanüstü insani katkılarından dolayı verildiği” belirtildi. Uyum Vakfı.

* Nirmala Carvalho – Asianews