Suudi Arabistan'daki işçiler: Carrefour'un yazımıza yaptığı açıklama: “Soruşturmaları genişleteceğiz ve çalışanların haklarına saygı gösterilmesini ga

Namik

Üye
ROMAGeçtiğimiz 22 Ekim tarihli yazımızda Uluslararası Af Örgütü'nün Carrefour çalışanı olarak kimliği belirsiz aracılar tarafından aldatılan göçmen işçilere yönelik kötü muamelesine ilişkin raporuna yanıt olarak gıda dağıtım devi bazı noktalara açıklık getirilmesini istiyor.

– – – – – – – – – – –

tarafından yayınlanan raporun önemli noktaları Uluslararası Af Örgütü insani yardım kuruluşu ve bizimkilerle görüşme konusu oldu franchise sahipleri Majid Al Futtaim Perakende (MAF) birkaç ay boyunca. Raporlarını aldık Af Ortağımız MAF'tan derhal Suudi Arabistan'daki çalışanları ve taşeronları arasında iç soruşturma başlatmasını talep ettik. Ön araştırmalar raporda belirlenen unsurları doğrulamadı Afancak konaklama, eğitim ve çalışma saatlerinin izlenmesi ile ilgili düzeltici önlemlerin alındığı ve kendilerine iletildiği diğer sorunları vurgulamışlardır. Af 16 Eylül'de mektupla.

Soruşturmaların genişletilmesini istiyoruz. Franchising ortağımızın doğrudan ve dolaylı faaliyetlerinde olası insan haklarına uyumsuzluk durumlarını önlemek için, derinlemesine kontrolleri önceden atanmış bağımsız bir uzmana emanet ederek soruşturmaları genişletmeye karar verdik. Şu anda soruşturmanın ayrıntılarını tamamlamak için onunla birlikte çalışıyoruz.

Haklara saygıyı sağlamaya kararlıyız. Carrefour, ortaklarının insan haklarına saygı göstermesini sağlama konusunda kararlıdır ve uyumsuzluk durumunda MAF ile birlikte gerekli tüm önlemleri alacaktır. Bu soruşturmanın sonuçlarını ve eylem planlarını yetkililerle görüşeceğiz. Af onlarla yaklaşan bir toplantı sırasında.