Trump: Netanyahu hiç bir vakit Filistinlilerle barışı istemedi

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Eski ABD Lideri Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun hiç bir vakit Filistinlilerle barışı istemediğini, bu niçinle de kendisinin ortaya koyduğu kelamda Orta Doğu Barış Planı’nın işe yaramadığını kaydetti.

ABD merkezli basın kuruluşu Axios’un muhabiri Barak Ravid, yakın vakitte piyasaya çıkaracağı kitabı için Trump ile nisanda yaptığı röportajın bir kısmını yayımladı.

Yayımlanan kısma göre, kendi idaresi devrinde hazırlanan kelamda Orta Doğu Barış Planı’nın işe yaramamasının niçininin Netanyahu olduğunu öne süren Trump, “Netanyahu hiç bir vakit Filistinlilerle barışı istemedi” dedi.

Trump, başkanlığa başladıktan kısa mühlet daha sonra barışın önündeki pürüzün Filistin’den fazla Netanyahu olduğunu fark ettiğini kaydederek, Filistin Devlet Lideri Mahmud Abbas hakkında, “Abbas, birinci görüşmemizde fazlaca uygundu. Neredeyse baba üzereydi, bundan daha kibar olamazdı. Abbas’ın Netanyahu’dan daha fazlaca bir barış mutabakatı istediğini düşündüm” tabirlerini kullandı.

Abbas’ın barış istemesine karşın Netanyahu’nun beklemek istediğini söyleyen Trump, “Benim tüm hayatım mutabakatlarla geçti. Bibi (Netanyahu) ile birkaç dakika telefonda konuştuktan daha sonra, kelamını kestim ve ‘Bibi, sen anlaşmak istemiyorsun değil mi?’ dedim. O da kem küm etti. Bibi’nin hiç bir vakit muahede istemediğini düşünüyorum” dedi.

Trump Netanyahu’yu sadakatsizlik ile suçlayıp aşağılamıştı

Ravid, 10 Aralık Cuma röportajından diğer bir kısmı yayımlamıştı.

Trump yayımlanan kısımda, ABD Lideri Joe Biden’ın seçim zaferini birinci kutlayan kişinin Netanyahu olmasının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirtmiş ve Netanyahu’yu “sadakatsizlik” ile suçlamıştı.

O günden bu yana Netanyahu ile hiç konuşmadığını vurgulayan Trump, Netanyahu hakkında aşağılayıcı sözler kullanmıştı. (AA)