Tunus: Göçmenlere yardım eden bir STK'nın birkaç üyesinin tutuklanması: terörle mücadele tarafından soruşturuldu

Namik

Aktif Üye
ROMA – Dernek Kurucusu Ayın çocuklarıTunus'un güneyindeki Medenin'de göçmenlere yardım eden bir örgüt olan Abdallah El Saïd tutuklandı ve Kuzey Afrika ülkesinin terörle mücadele merkezine nakledildi. Aynı sivil toplum örgütünün genel sekreteri ve saymanı da tutuklandı.

Terörle mücadele ilk kez müdahale ediyor. STK sözcüsü haberi duyurdu. Abdullah El Saïd'e yönelik soruşturmaların Terörle Mücadele Merkezi personeline devredilmesi endişe verici çünkü yetkililer bunu göç konularında uzmanlaşmış dernekler için ilk kez kullanıyor.

Saïed tehdit edildiğini biliyordu. Aynı zamanda Riveneuve tarafından yeni yayınlanan Notre Ami Kaïs Saïed kitabının da yazarı olan deneme yazarı Hatem Nafti'ye göre Abdallah El Saïd, tehdit edildiğini biliyordu. “Aylardır yetkililer ve polis tarafından ziyaret ediliyordu. RFI radyosuna yaptığı açıklamada, şu anda hapiste olan göçmenlere yardım eden diğer dernek liderlerinin de oldukça benzer koşullar altında tutuklandığını söyledi.”

Ancak göçmenlere yardım eden kuruluşların liderleri aylardır hiçbir şekilde yargılanmadan hapiste kaldıkları, davalarının soruşturulması uzun sürdüğü ve birçok kişinin iddia ettiği gibi Tunus yargı sistemi artık hiçbir şekilde bağımsız olmadığı için, öyle görünüyor ki, iyimser olmak için bir neden yok. Hatem Nafti, “O, yetkililer için ideal bir günah keçisi” dedi.