Yemen, küçükler giderek daha fazla yetersiz beslenir, sadece 3 yıl içinde tedavi edilenler 35 bin

Namik

Aktif Üye
[TD]
ROMA -Tıbbi-insani organik organ Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) raporu yayınladı “Yaygın yetersiz beslenme“İhtiyaçların çok fazla yardımcı olma yeteneğini aştığı Yemen'de yetersiz beslenme konusunda alarmı başlatmak için derin bir insani kriz ortaya çıkarır. 3 yıl içinde 2022'den 2024'e kadar MSF tarafından desteklenen yapılar, 5 yılın altında 5 yılda yetersiz kılan 35,442 çocuk, 5 valide 5 yıldan az bir süre yetersiz kıldı: Amran, saada, hajjah, taiz ve hodada, hajjah, erişim ve haidah, hajjah, erişim zorlukları zorlukları zorluklar altında bıraktı. Bakım, yıllarca süren çatışma ve istikrarsızlıktan sonra ülkenin ekonomik bozulması nedeniyle.

“Yarım önlemlerin zamanı değil.” Bu yüzden Orta Doğu için MSF operasyonları başkanı Himedan Muhammed diyor. “Çocuklar giderek daha kritik koşullarda bize geliyorlar. İnsanlar artık yeterince hızlı gelmeyen yardımı bekleyemezler. Beslenme programlarını geliştirerek, sağlık yapılarına erişilebilir taşımayı garanti ederek ve buna ihtiyaç duyanlara yardım getirerek hemen hareket etmezsek, önümüzdeki aylarda yetersiz beslenmede daha fazla artış riskiyle karşı karşıya kalırız”. MSF tedavi kapasitesini genişletmiş olsa da, tüm ihtiyaçlarla başa çıkamaz ve her yıl, yetersiz beslenmenin yoğun aylarında, birçoğu kızamık, kolera ve akut ishalden de etkilenen çok sayıda çocuğun yönetiminde sağlık yapıları güçlü bir baskı altındadır.

Geçen Eylül ayında yetersiz beslenmenin yıllık zirvesi. Geçen Eylül, yetersiz beslenmenin yıllık zirvesi sırasında, MSF tarafından desteklenen yapılardaki yatakların istihdam oranları son derece yüksek seviyelere ulaştı. Al-Salam hastanesinde, Amran Valiliği'ndeki istihdam oranı Eylül ayında% 254'e dokunarak yapının ciddi bir şekilde kalabalıklaşmasına yol açtı. Sağlık personeli genellikle kalabalık koridorlar ve geçici alanlar sağlamak zorunda kalır.

Bazı hikayeler. Aisha, kızı Zahra'a 5 aylık hayat kurtaran bakım almak için Al-Salam hastanesine getirdi. “2 saatten fazla seyahat ettik ve buraya gelmek için 15.000 rial yemeniti (yaklaşık 61 ABD doları) harcadık” diyor kadın. “Ailemizde 12 kişiyiz, ancak sadece ailenin başı çalışıyor. Kazandığınız şey günlük ihtiyaçları zar zor karşılayabiliriz. En yakın sağlık merkezlerinin yetersiz beslenmeyi tedavi etmek için özel bir departmanları yok. Bunu kaybetmekten korkuyorum, umarım ailedeki tek çocuktur. Yakında devam edecekler ve daha fazla kuruluş, özellikle yeterince yiyecek veya paraya sahip olmayan insanlara yardım etmek için gelir.

Yardım programlarının azaltılması. Gıda yardım programlarının askıya alınması ve azaltılması, nüfus durumunu Yemen genelinde daha da kritik hale getirmiştir. 2023 ve 2024'te, 10 binden fazla çocuk, Hodeidah Valiliği'ndeki AHI hastanesinde MSF tarafından desteklenen yapıya bakım aldı. Eylül 2024'te, Hac'ın valisi olan ABS hastanesi,% 200 istihdam oranı kaydetti, bunu Ekim ayında% 176 – son 6 yılın en yüksek seviyeleri. Yetersiz beslenme, diğer faktörlerin yanı sıra, sağlık altyapılarındaki eksiklikler ve aşılama kapakları nedeniyle ağırlaştırılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, Nisan 2024'te Yemen'deki sağlık tesislerinin neredeyse% 46'sı kısmen işlevsel veya tamamen hizmet dışı kaldı.
[/TD]