Young, “Zenit ve Nadir, Açık Denizdeki Eğitim Yolları”: Onarılan ve Cezalanmayan Adalet

Namik

Aktif Üye
ROMA – Ülkemizin ergenlik yıllarını bir hücrenin çubuklarının arkasına geçiren bir parçası var. Ve Noent için bir TV kurgu değil. Bir rapor var Çocukluk ve Ergenlik Hakları Anlaşması için Çalışma Grubu (CRC Grubu), küçükler için bir suç kurumunda (IPM) tutulan gençlerin sayısının son üç yılda iki katından fazla olduğunu söyleyen: 2021'in 139'undan 2024'te 500'e kadar%124 artış gösterdi. Bu fenomen Campania, Lombardiya ve Sicilya'da yoğunlaşmıştır. Bakanlık ve özel topluluklar veya ilk alım merkezleri gibi alternatif konut yapılarına yerleştirilen küçükler de dikkate alınırsa durum daha endişe vericidir. Bu önlemler de dahil olmak üzere, tutulan toplam çocuk sayısı İtalya genelinde 1.498'e yükselir.

Yeni eğitim yolları. Şimdi, reşit olmayanlar tarafından işlenen suçları ve sapkın eylemleri azaltmak istiyorsanız, tüm topluluğun önleyici ve erken eylemlerle aktif olması gerekir. Bu, destekleyicilerinin mesajıdır “Zenit ve Nadir arasındaAçık denizde eğitim yolları “tarafından seçilen bir proje Çocuklarla içinde Çocuk eğitimi yoksulluğunun kontrastı için fon, Kurumlara ve kamuoyuna başlarlar. Akademisyenler ve gözlemciler, mevcut sistemin en büyük sınırının, tam olarak önleme ve eylemlere yatırım yapmamayı, “ölçmek için yapılmış” olduğunu ve çocukları başkalarına, topluluğa ve kendilerine zarar veren ilk davranış belirtilerinden içeren “ölçmek için yapılmış” olduğunu söylemede kabul ediyorlar.

İşte tam proje

Proje sunuldu. Bu projeyi yapmaya çalıştı Zenit ve Nadir arasındamodelini tanıtmanın amacı onarıcı adalet ceza davalarına ve ailelerine katılan reşit olmayanlara yaklaşımda. Girişim, bu alandaki konsolide işbirliğinin sonucuydu. Don Calabria Sosyal VakfıProjenin lideri ve Ulusal Koordinasyon karşılama toplulukları (CNCA) ve ortaklar olarak dahil olmak 57 Kamu ve üçüncü sektör sekiz İtalyan ilinde (Milan, Brescia, Cremona, Verona, Vicenza, Venedik, Treviso, Trento) aktif.

Caivano Kararnamesi ve Kartobia Reformunun karşıt itme. Eylül 2021'de başlayan proje, kurumsal çerçevenin iki önemli değişikliği ile zamanla uğraşmak zorunda kaldı: 2022'de Adalet Cartabia Reformu ve Caivano Kararnamesi 2023. Kartobia Reformu Ülkemizde hala tam uygulama olmaktan uzak olsak bile, sistemimizde onarıcı adalet getirdi. . Caivano KararnamesiBunun yerine, cezalandırıcı yaklaşımı yeniden başlattı ve hapishanenin kullanımını genişletti. İlk önlem, projeyi güçlendirdi, ikincisi – Zenit ve Nadir arasında – bunun yerine kamuoyunun temsillerine kazındı.

Yenilmez adaletin amacı. Projenin teorik ve cesur referansı, suçlunun suçu işleme ve kurbanın ve topluluğa neden olan hasarı, yapılanların sorumluluğunu üstlenmesine ve toplulukla bağlantısını yeniden oluşturmak için ciddi bir şekilde harekete geçmesine yardımcı olan nedenleri anlamasına yardımcı olmaktır. Aynı zamanda, onarıcı adalet kurbanı detaylandırmada destekler, onu yalnız bırakmaz ve yerel toplumu, suçu işleyenler ile acı çekenler arasında yeni ve olumlu kişisel ve sosyal ilişkilerin inşasını teşvik etmenin yollarını düşünmeye çağırır.

Dışlama yerine sorumluluk ve destek. “Bu nedenle – Proje Koordinatörü ve Teknik Müdür Silvio Masin diyor. Don Calabria Sosyal Vakfı – “Girişim, ceza devresinin çocukları için müdahalelerin teşvik edilmesi ile sınırlı değildi, ancak toplumun farklı konularını (belediyeler, okullar, vakıflar …), suçların ve sapkın eylemlerin önlenmesi ve onarımı için eğitim toplama amacıyla çağırdı.

Ancak cezanın çocukları indirimli değil. Mağdurlara ve içinde bulundukları topluluğa verdikleri hasarın ağırlığını tanıması ve alması istenir, ayrıca yapılanları onarma amacına sahip eylemlerle de (örnek: bir scooter hasar gördünüz, masrafınızı onarması için etkinleştirirsiniz); onları başkalarına birleştiren paktı kırmaya ne ittiğini anlamak; Hayatını yeni üslerde yeniden tasarlayın.

Projenin faydalanıcıları.

536 erkek her şeyden önce Ceza Devresi'nden (%98'in üzerinde) veya belediye sosyal hizmetleri (%2'den az), küçükler veya küçük yaştayken bir suç işleyen bildirildi.

* -% 80'i İtalya'da doğarken, geri kalan% 20'si diğer ülkelerden geliyor. Ancak, bunların sadece% 70'inin İtalyan vatandaşlığı var.

* – Bu adamların% 87'si en az iki kez en az iki kez reddedildi.

* -Bunların% 50'sinden fazlası herhangi bir eğitim yolunu takip etmiyor, yaklaşık% 20'si üç yıllık veya dört yıllık mesleki eğitim yoluna katılıyor.

* -% 43'ünde zihinsel bozukluklar, spesifik evrimsel bozukluklar ve/veya özel eğitim ihtiyaçları ve/veya kültürel, sosyal, dilsel dezavantajlar ve neredeyse her zaman maddeler tarafından% 29 patolojik bağımlılıklar vardır.

* – Projeye giriş sırasında bu yararlanıcıların yarısından fazlası (%58) herhangi bir hizmetten sorumlu değildi. Bunların yaklaşık dörtte üçü sorumluluk alındığı sırada cezai bir önleme tabi tutuldu (testin% 75'i için).

Becerilerin geliştirilmesi. Bu çocuklar için proje farklı faaliyet türlerini aktive etti: temel becerilerin geliştirilmesi (okul desteği …), Spor aktiviteleri, görsel -işitsel üretim, mesleki eğitim, Boş zaman, gönüllü faaliyetlere katılım, psikolojik destek, aile ve sosyal bağların güçlendirilmesi. Zenit ve Nadir arasında Bununla birlikte, özellikle birinci ve ikinci sınıf ortaokullarda gençlere adalet, onarım, suç konularında akıl yürütmeyi amaçlayan çok sayıda önleme girişimini de aktive etti.