Afganistan, Nisan ayının ilk iki haftasında yaklaşık 50 bin çocuk Pakistan'dan kovuldu

Namik

Aktif Üye
ROMA – Yaklaşık 50 bin kız ve erkek, Mart ayının sonunda, tüm belgeler için -Free Afgan için Pakistan'dan sonra Pakistan'dan Afganistan'a girdi. Şikayet Çocukları Kurtarın.

On binlerce insanla ilgili ülkeli geri dönüş dalgası. Çocuklar, son haftalarda Afganistan'dan geçen 84 bin insanın, Eylül 2023'ten beri Pakistan'dan Afganistan'a geri dönen yaklaşık 940 bin kişiye katkıda bulunan 84 bin kişi ile bir geri dönüş dalgasının bir parçasıdır. Çocukları Kurtarın Mobil sağlık ekibi ile Kandahar eyaletindeki bir resepsiyon merkezine yeni gelenlere tıbbi, beslenme, hijyenik ve içme suyu hizmetleri sunuyor.

Ailelerden ayrılma riski. Afganistan'ı geçen çocuklar ailelerinden ayrılma riski, dedi. Çocukları Kurtarınve kalabalık yerlerde kolayca yayılan ishal ve solunum yolu enfeksiyonları gibi yüksek bulaşıcı hastalıkların salgınlarına maruz kalırlar.

5 çocuklu bir babanın ifadesi. 30 yaşında olan Omer, Pakistan'da doğup büyüyen beş çocuğun Afgan babasıdır. Bu ay Afganistan'a geldi ve STK'nın insani operatörlerine şunları söyledi: “Hala ne olduğuna inanamıyorum. Bir günden diğerine her şeyi kaybettim. Afganistan'a girdiğimde elim. Elim.

“Bir yıl öncesine kadar normal ve iyi bir hayat yaptık.” “Buraya geldiğimde bana eşlik eden tek düşünce – adam ekledi -: Ailemi nereye getireceğim. Tüm bunlar yıkıcı. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce normal bir hayat yaşadık, işimden ve ailemden memnun kaldım. Şimdi göz açıp kapayıncaya kadar her şey değişti.

İş veya yeterli beceri yoktur. Bir soruşturmaya göre Çocukları Kurtarın 2024'ten Pakistan tarafından Afganistan'a dönen ailelerin neredeyse yarısı onlar için hiçbir iş olmadığını söyledi. Görüşülen insanların% 81'i bir işe yol açabilecek hiçbir becerilerinin olmadığını ekledi. Afganistan'a dönen çocukların neredeyse üçte ikisi okula kayıtlı değildi ve çoğu Çocukları Kurtarın Kaydolmak için gerekli belgelere sahip olmamak. Pakistan'da çocuğun üçte ikisinden fazlası okula gitti.

7 kişiden biri çarpık durumdadır. Bugün Afganistan, dünyada içsel yerinden edilmiş insanlardan birine sahip – 7 kişiden yaklaşık 1'i – ve bu yıl Pakistan ve İran'dan kovulduğunda sayı artmaya mahkum.

20 milyondan fazla Afgan insani yardımda yaşıyor. Neredeyse 23 milyon Afgan – nüfusun yarısının altında – bu yıl insani yardıma ihtiyaç duyacak. Birleşmiş Milletler'e göre, yaklaşık 15 milyon kişi kendilerini ciddi gıda güvensizliği koşullarında – 3,5 milyon ciddi yetersiz beslenen çocuk dahil – buluyor ve 14 milyondan fazla insanın sağlık hizmetlerine sınırlı erişimi var.

Birçok insanın dönüşü daha fazla baskı yaratıyor. “Bu çocukların çoğu Pakistan'da doğdu: Afganistan ev dedikleri yer değil. Pek çok insanın geri dönüşü zaten aşırı yüklenmiş kaynaklar üzerinde daha fazla baskı yaratıyor ve bu yeni mülteci dalgası, Afganistan'ın yardım için kesintilerin yıkıcı etkisine girmeye başladığı bir zamanda geliyor.

Acil ihtiyaçlar ve uzun vadeli çözümler. Afganistan, acil insani ihtiyaçlarla başa çıkmak için sadece uluslararası bağışçılar ve hükümetlerden acil finansmana değil, aynı zamanda yerinden edilmiş Afgan'ın hayatlarını yeniden inşa etmesine yardımcı olacak eğitim, geçim araçları ve altyapılar da dahil olmak üzere uzun vadeli çözümlere ihtiyaç duyuyor.

Pakistan'ın cömertliği. Pakistan, onlarca yıldır çok sayıda Afgan mülteciye ev sahipliği yaptı. Sürekli şefkat ve dayanışma gösterisinin, Pakistan'ın, reddetme ilkesini destekleyen ve hala uluslararası korumaya ihtiyaç duyan savunmasız çocuklara ve ailelerine sığınmaya devam ettiğini uluslararası hukuk yükümlülüklerine iman edeceğini umuyoruz ”dedi. Çocukları Kurtarın Afganistan'da.

STC'nin 1976'dan beri Afganistan'daki çalışmaları. 1976'dan beri Çocukları Kurtarın Toplulukları destekler ve çatışma ve doğal afet dönemlerinde bile Afganistan'daki kız ve erkeklerin haklarını korur. Organizasyon on ilde programları etkinleştirdi ve diğer on birdeki ortaklarla çalıştı. Ağustos 2021'den bu yana, zorlukla ilgili artan çocuk sayısını desteklemek için cevabı artırdı.